Egyházunk

Hírek

Pásztor Dániel püspökké szentelése

A leghatározottabban beszélni az igazságról

Felszentelték Pásztor Dánielt, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökét Miskolcon. Székfoglaló beszédében a püspök az egyház legfontosabb küldetésének az evangélium hirdetését, ezáltal pedig az emberek életének megmentését nevezte.

Tovább a cikkhez
dsc5678-62db630d9f.jpg

Felszentelték Balog Zoltánt

Pünkösdhétfőn felszentelték Balog Zoltán református püspököt, a zsinat lelkészi elnökét a nagykőrösi református templomban. Az egyházvezetőt tavaly novemberben választották meg a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökévé.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

Social_distance_signs_in_a_church_in_Paris_3-1-980x551.jpg

A járvány és Krisztus feltámadásának tisztító szele

Virtuális tanácskozáson vitatták meg egymással a kontinens protestáns egyházainak képviselői a járványhelyzetben szerzett tapasztalataikat, teológiai belátásaikat és számoltak be arról, hogyan reagált közösségük a pandémia okozta társadalmi kihívásokra.

gecse_attila_05.jpg

Belépés az öröklétbe

Mi lehet a reménységünk ebben a nehéz helyzetben? Gyászról, gyerekek és felnőttek haláláról beszélgettünk Gecse Attila kórházlelkésszel, gyászterapeutával.

balazs_attila_vakcina_2_mti.jpg

Legyen biztonságos a szolgálat

A papok, lelkészek és hitoktatók mielőbbi beoltását kérik katolikus, evangélikus és református egyházi vezetők „a gyermekek és a hívek védelme, valamint az egyházi szolgálat fenntartásának érdekében”.

További tartalmak

További hírek

Beszélgetés Molnár „Mézes” Gergő méhésszel

Egy csodálatos abaúji településre, Vizsolyba kalauzolta el hallgatóit július 28-án a Minden időben, a református egyház félórája a Kossuth Rádióban Fekete Zsuzsa műsorvezető, szerkesztő segítségével. Ezúttal azonban nem a Vizsolyi Bibliáról volt szó, hanem a falu egy másik különleges helyére látogattak el, Molnár Gergely méhészmesterhez, aki azt is elárulta, hogyan mutatják meg a méhek, miként kell egy családban élni és egymásért tenni.

Istennel semmi sem lehetetlen

„Hogy ki mennyire sikeres a sportban, azt nem csak a tehetsége, de a hit mértéke is meghatározhatja.” Illényi Éva írását ajánljuk a Reformátusok Lapjából.

Ez volt a tizedik Csillagpont

Öt nap, százötven program, három főelőadás. Lelki elmélyülés, dicsőítés, tánc, és öröm, mindez alkohol nélkül, mégis teljes felszabadulással. Találkozás a szerető Istennel és kétezer-ötszáz nyitott, szeretetre méltó emberrel, akik az ötödik nap végére testvérekké váltak – ez volt a tizedik Csillagpont, a szabadság fesztiválja.

Kezek-lábak nélkül

"Összetartozunk azokkal, akik idegen országban, mégis a hazájukban élnek, magyarul beszélnek, sírnak és vigadnak, magyarul álmodnak." Simon István jegyzetét ajánljuk a Reformátusok Lapjából.

Istennel a félelem ellen

Számtalan igehelyen olvassuk az isteni óvást, hogy „Ne félj!” Az ember nem is félt az első bűneset előtt, csak utána rettegett Isten haragjától, aki pedig a félelemtől is megszabadít. Vitéz Ferenc Reformátusok Lapjában megjelent publicisztikája.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no