Egyházunk

Hírek

Fény, szentírás, Isten Fotó: Unsplash / Timothy Eberly

Húsvét után – pünkösd előtt: levél szolgatársaimhoz

Ha egy kórház szülőosztályán egyetlen gyermek sem születik, akkor biztosan betölti a rendeltetését? Ha a gyülekezetekben nincsenek megtérések, akkor a lelkészek könnyen „cégfenntartókká” válnak, akiknek pedig tevékenységükkel még az Úr előtt is el kell számolniuk. Erre figyelmeztet Végh Tamás nyugalmazott lelkipásztor, és legalább évente egy csendeshét látogatására hívja szolgatársait.

Tovább a cikkhez

További hírek

Hálát adni

„Minden van itt, csak megelégedés nincs” – mondja nyolcvanéves nagymamám egy családi találkozón. Újra és újra eszembe jut, mennyi mindent kapunk Istentől, amit elfelejtünk észrevenni. Gacsályi Sára publicisztikája a Reformátusok lapjából.

Gyökerek és hidak

„Krisztust követve megőrizni a gyökereket és hidakat építeni – ez a magyar megmaradás évezredes záloga, amit a magyar reformátusok éppúgy hisznek és vallanak, mint Ferenc pápa” – írta a Reformátusok Lapjában megjelent publicisztikájában Faggyas Sándor, aki a nemzeti és felekezeti egységgel valamint a pápalátogatással kapcsolatban osztotta meg gondolatait.

A hitben vénebbek

A presbiteri szolgálat kerülhet a fókuszba a lelkipásztori hivatás éve után, tudjuk meg Somogyi Péter lelkipásztortól, dunamelléki lelkészi főjegyzőtől. Úgy véli, a presbiterek példaértékű hozzáállása nagyban segítené a gyülekezetek továbblépését, kibontakozását. Isten mindig közösségben gondolkodik, sosem csupán egyénekben.

Így telt a XVIII. Református Zenei Fesztivál zárónapja

A rendezvény utolsó napján, pünkösdvasárnap többek között Bagdy Emőke szakpszichológus előadását hallgathatták meg az érdeklődők, valamint fellépett a Vujicsics és a Credo együttes is. Az esemény zárókoncertjét a Központi Református Kórus adta a Nagyvárad téri református templomban.

Balog Zoltán református püspök pünkösdi üzenete

Keresd, fedezd fel a helyed, ahová tartozol, akikhez tartozol! S engedd, hogy együtt tegyen Isten Lelke minket Krisztus egyházává pünkösdkor és azután is! – fogalmaz pünkösdi üzenetében Balog Zoltán, a Zsinat lelkészi elnöke.

Reflektorfény a főszereplőre

A tanítványok pünkösdélményébe az is beletartozott, hogy a Szentlélek csodája által Jézus újra velük volt és immár velük is maradt – állapította meg Barthos Gergely hévízgyörki lelkipásztor, akit a Szentháromság harmadik személyéről és bennünk munkálkodásáról kérdeztünk.

További tartalmak

Videók és galériák

Események