Egyházunk

Hírek

Medinai gyülekezet - 2021.július - Fotó: Kalocsai Richárd

A falak mi magunk vagyunk

Pályázati pénzből felújították a régi parókiaépület tetőzetét, közösségi teret alakítottak ki, és tizenegy alkalomból álló programsorozatot is szerveztek: a Reformátusok Lapja a Medinai Református Leányegyházközségnél járt. A gyülekezet a Covid után is él, a „falak” erősek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

Bodó Sára 2019-ben

Csoportok a gyászolóknak

Covid-gyászcsoportok indulhatnak országszerte gyülekezetekben, kórházakban. A néhány fős közösségekben egymást támogathatják azok, akiknek a világjárványban hunyt el szerettük. A Tiszántúli Református Egyházkerület Pasztorációs Intézete gyászcsoportvezetők képzésével segített a kórházlelkészeknek, a részletekről Bodó Sára református lelkész, tiszántúli lelkigondozói koordinátor, a képzés vezetője beszélt.

További tartalmak

További hírek

Perselyadomány a Kisvárdai Református Egyházközség templomára

A Zsinat döntése értelmében az október utolsó vasárnapján befolyt perselyadományokat minden évben egy kiemelt ügy támogatására ajánlják fel a gyülekezetek. Idén a Kisvárdai Református Egyházközség új templomára fordítják majd a pénzt. Az építkezés tavaly áprilisban kezdődött, de a járvány és az emelkedő árak miatt nem tudták befejezni a munkát. A részletekről Kormos Csaba lelkipásztorral Kojsza Péter beszélgetett.

Kíváncsiak vagyunk a véleményére

Egyházunk a következő hetekben egy felmérésben kutatja, milyen mindennapi kérdések foglalkoztatják a társadalmat, vagy éppen milyen problémákkal szembesülnek az emberek. A kitöltők értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Napló ’56-ból

Ritka, az ’56-os eseményeket hűen bemutató kötetet adott ki a Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűjteménye. Zsoldos János, 1956-os diákkori naplója részletesen mutatja be a debreceni eseményeket és a szabadságharc hatásait egészen 1956 decemberéig.

Mihez kezdj keresztény szülőként a Squid Game-mel?

Bella Violetta gyakorlatias válaszai egy rengeteg anyát és apát feszélyező kérdésre: hogyan viszonyuljunk szülőként a világ jelenleg legnézettebb sorozatához, a Squid Game-hez, amely kétségkívül nem keresztény, mégis súlyos, a mai fiatalok életében nagyon is aktuális témákat boncolgat? Mérlegen a tiltás és az engedés. Az írás elsőként a megvanirva.hu portálon jelent meg.

„…és elhomályosulnak az ablakon kinézők”

"Amikor sokukra rátört az emberi tudománnyal le nem küzdhető testi vakság, övék maradt a belső látás, a „legfőbb orvos” ajándéka: Jézus Krisztus..." - írja a Reformátusok Lapjában Petrőczi Éva író, költő. Cikkében a látás és hit témáját járja körül, megemlékezve néhány, Isten közelében élő szemorvosról.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no