Egyházunk

Hírek

Koronavírus-járvány

pataki_ref_fuzetek.jpg

Teológiai nézőpontok a karanténról

Megjelent a Sárospataki Füzetek legújabb száma: a Sárospataki Református Teológiai Akadémia szakfolyóirata tematikus számának fókuszában a karantén kérdésköre áll.

Oliver Engelhardt.jpg

Egyházi szolgálat a digitális térben

Az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) és a Kelet-Európai Protestáns Teológiai Központ (ZETO) közös teológiai online konzultációt szervezett a koronovírus-járvány tapasztalatairól és első teológiai értékeléséről.

konferencia_sdg.jpg

Újra kinyitottak a református szálláshelyek

Kifejezetten nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt a református üdülők, konferencia-központok. Balatonszárszón, Balatonfenyvesen, Mátraházán és Berekfürdőn is nagyon nehéz szezon elé néznek, ezért arra kérik az egyháztagokat, hogy akik el mernek indulni idén nyaralni, válasszák valamelyik református szálláshelyet.

További tartalmak

További hírek

A történetek mögött

A Bárka tábor szervezéséről és jelentőségéről kérdeztük Gőbel Gergelyt, a Magyarországi Református Egyház projektmenedzserét.

Aki nem kímélte életét

Száz évvel ezelőtt, július 14-én született Siklós József lelkipásztor, a Református Iszákosmentő Misszió titkára. Elkötelezettsége a szenvedélybetegek testi és lelki megpróbáltatásainak enyhítésére, az evangélium hirdetésére, Jézus Krisztus megváltó, gyógyító szeretetének továbbadására a mai napig követendő példaként szolgál.

Maradjunk csendben egy percre

Ha múzeumot csinálnak egy templomból, máris a vallási béke jelképe lesz? És most, hogy vallási gyakorlatot szolgál, máris a múltba-tévedés riasztó jele volna? Bogárdi Szabó István püspök gondolatai.

Láthatatlan törékenység

Mérlegre kell tennünk személyes életvitelünket, de egyházi életünket is – figyelmeztet Fekete Károly. A tiszántúli püspök a rendkívüli eseményekkel teli elmúlt fél évet értékelte a Tiszántúli Református Egyházkerület honlapján megjelent videóban.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no