Egyházunk

Hírek

herend_01.jpg

Szolgálatra készen

A herendi református templomot szeptember 13-án, vasárnap délután szentelte fel Steinbach József püspök, a helyi gyülekezet szeptember 20-án tartott először istentiszteletet az épület falai között. Az alkalomra mi is ellátogattunk.

Tovább a cikkhez
zsinat.jpg

Választ az egyház

Elkezdődött a tisztújítás a református egyházban: egyházmegyéinkben, egyházkerületeinkben és zsinati szinten is. Miért választunk hatévente új tisztségviselőket? Milyen feladataik vannak elöljáróinknak? Hogyan zajlik a tisztújítás? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

bethesda.jpg

Szívek helyett szidalmazás?

Tavasszal még egy ország tapsolt esténként az orvosoknak és az ápolóknak, ma pedig nem ritka, hogy kiabálnak velük – még a Bethesda Gyermekkórházban is –, amikor a szigorú járványügyi szabályok betartására kérik a szülőket.

covid_masodik_hullam_01.jpg

Felkészültek a második hullámra

A koronavírus-járvány második hulláma elején körbejártuk a református intézményeket, hogy megtudjuk, hogyan készülnek az újabb megpróbáltatásra.

virus.jpg

Félelem helyett megfontoltan és óvatosan

Hogyan védekezzünk a koronavírus ellen? Fertőtlenítsük gyakran a kezeinket, esetleg húzzunk kesztyűt. Viseljünk maszkot, tartsunk egymástól másfél méter távolságot.

További tartalmak

További hírek

Fórumot tartottak a tiszántúli jelöltek

Hivatalosan is Molnár János a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokjelöltje, püspöknek pedig hat év után ismét Fekete Károlyt jelölték. Szombaton tartott fórumbeszélgetésüket vissza is nézhetik.

Online ülésezett a Zsinati Tanács

Tovább bővül szociálisintézmény-hálózatunk, folytatódhat a református tananyagfejlesztés, elfogadták a tavalyi évi záró számadást és módosították a költségvetést – összefoglalónk a Zsinati Tanács szerdai üléséről.

Imádkozva és dolgozva

A világi tisztségviselőnek elsősorban lelki vezetőnek kell lennie az egyházban – mondja Gyimóthy Géza, a Dunántúli Református Egyházkerület egyik főgondnokjelöltje.

A mi közösségünk a mi felelősségünk

Az a cél, hogy markánsabb legyen egyházunkban a világi jelenlét – de csakis a lelkipásztorokkal, esperesekkel és püspökökkel közösen – fogalmaz Nemes Pál, a Dunántúli Református Egyházkerület egyik főgondnokjelöltje.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no