Szeretetszolgálat

molnárnorbert.jpg

„Az Úr velünk!”

„A félelem idején meghatározó, hogy meg tudjunk kapaszkodni abban, ami biztos. Ez a biztos támasz, ez a kőszikla maga az Isten: tőle tudunk bátorságot, békességet kérni” – mondja Molnár Norbert, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) lelkésze.

Tovább a cikkhez
kisbusz sofőr.JPG

Új kisbuszokkal Kárpátaljáért

Három új kisbusszal segíti az adományok szétosztását Kárpátalján a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szervezet 2014 óta támogatja célzottan a kárpátaljaiakat, az orosz–ukrán háború kitörésekor is azonnal akcióba léptek. Az elmúlt másfél hónapban már több mint 370 tonna adományt juttattak a menekülteknek.

Tovább a cikkhez

Hírek

Záhony határ kisfiú

Hogyan tudok segíteni?

A Magyar Református Szeretetszolgálat az orosz–ukrán háború kirobbanása óta a határainkon innen és túl is segít a bajba jutottaknak. Számos gyülekezeti közösség döntött úgy: támogatást nyújt a szeretetszolgálat segítségével – vagy egyenesen testvérgyülekezetének, általa ismert közösségeknek. Ezenkívül sokunkban felmerül: személyesen hogyan tudnánk segíteni a bajban? Írásunkban ennek lehetőségeit gyűjtöttük össze.

Tovább a cikkhez
Határmenti riport - 2022. március 1. - Tiszabecs  -Fotó: Zelenka Attila

„Addig maradunk, amíg kell” – riport az ukrán határ mellől

Az ukrán határhoz invitáljuk olvasóinkat egy látogatásra. Akit érdekel, hogyan sietett segíteni Tiszabecs lelkésze és lakossága a hétköznapjaikba beeső menekülteknek, miképp dolgoznak éjt nappallá téve a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei, vagy épp, hogy mit keres Maradona Gelénesen, huppanjon be mellénk az autóba, még épp jut neki hely.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

bethesda videó nyugati

Kórház a pályaudvaron – VIDEÓ

Pánikroham, magas vérnyomás, ájulás – a háború elől menekülők gyakran legyengülve, betegségekkel küzdve érkeznek meg a pályaudvarokra a több órás utazás után. A segítség ilyenkor rögtön érkezik, a Bethesda Gyermekkórház orvosai és ápolói szakszerű ellátással, gyógyszerekkel és gyógyító kedves szavakkal várják Záhonyban és a Nyugati pályaudvaron az Ukrajnából érkezőket.

bethesda nyugati pályaudvar

A Bethesda is segít

A Nyugati pályaudvarnál várják a menekülőket, és hamarosan Záhonyba is utaznak a Bethesda Református Gyermekkórház önkéntes orvosai. Az intézmény emellett gyógyszert és egészségügyi szereket juttat el azoknak, akik a határ túloldalán ragadtak. Munkájukat bárki támogathatja.

Torna a Bethesdában

Életmódváltó program indul a Bethesda Gyermekkórházban

Sport, egészséges munkahelyi étkezés garantálása, szűrőprogramok s egyénre szabott egészségtervek segítik hozzá a gyógyítókat a testi-lelki egészséghez a Bethesda Gyermekkórházban, a BioTechUSA-cégcsoport támogatásával.

További tartalmak

További hírek

Debreceni és koreai adomány Kárpátaljára

Nagy értékű adománnyal segítették a kárpátaljai magyar testvéreket a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet és koreai keresztyén testvérek. Kétmillió forint árú élelmiszert és 5000 dollár pénzadományt adott át a nagytemplomi egyházközség nevében Fekete Károly tiszántúli püspök és Oláh István, a gyülekezet elnök-lelkipásztora Kárpátalján a cívisvárosiak csongori testvérgyülekezetének. A delegációhoz csatlakoztak koreai keresztyének is: 4000 euró támogatást nyújtottak át a csongoriaknak.

A cselekvő szeretet „gyakorlópályája”

A szeretet gyakorlásának csodája: minél többet adunk, annál többet fogunk mi magunk is visszakapni – mondta Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a Szeretethíd Kárpátaljáért fővédnöke. A református egyház egyik legnagyobb önkéntes akciójához még lehet csatlakozni a www.szeretethid.hu oldalon.

Hálásak a magyaroknak a nigériai diákok

Arra ébredt Harkivban egyik reggel Jesuniyi Omoiyin és Gbolahan Gee-n Bada, azaz Ní és Dzsíbi, a két nigériai keresztény hallgató, hogy kitört a háború. Elbeszélték nekünk, hogyan jutottak el Budapestre és, hogy mennyire meglepte őket a sok segítség, amit kaptak: a magyar kormány nyitottsága, a határon kapott étel, ital és László vendégszeretete, aki Budapesten befogadta őket otthonába, amikor nem volt hova menniük.

„Az Úr velünk!”

„A félelem idején meghatározó, hogy meg tudjunk kapaszkodni abban, ami biztos. Ez a biztos támasz, ez a kőszikla maga az Isten: tőle tudunk bátorságot, békességet kérni” – mondja Molnár Norbert, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) lelkésze.

További tartalmak

Videók és galériák

web_idosekotthona26.jpg

Karácsony a plexin keresztül

Karácsonyi csoda: különleges megoldással, egy fertőzésbiztos látogatószobával érték el a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon munkatársai, hogy a lakók és a hozzátartozóik kis időt együtt tölthessenek.

Tovább a cikkhez

Események

térkép no