Szeretetszolgálat

Hírek

IVI_7983.jpg

Segítségnyújtás egyházba ágyazva

Czibere Károllyal, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kuratóriumának elnökével készített interjút a Reformátusok Lapja. Az újság e heti számában diakóniai elhívásról, vasárnapi keresztyénségről, a szervezetet érintő aktuális kérdésekről fejti ki a véleményét.

Tovább a cikkhez
IMG-24dbb1adead01c93ed93881cb66aca3f-V.jpg

Lélekjelenlét a romok felett

Döbbenetes látvány fogadta a Magyar Református Szeretetszolgálat hétfős segélycsapatát a tornádó sújtotta Dél-Morvaországban. A szélsőséges időjárás teljesen letarolta a vidéket: kicsavart fák, felborult autók, lakhatatlanná vált lakóépületek, törmelék mindenhol, ahová a szem ellát.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

bethesda kereszt

Sikerült, megvan az új Bethesda-járgány!

Nemcsak új kisbusza van a református Bethesda Gyermekkórháznak, hanem évekig a benzinpénzre sem lesz gondjuk a lelkes adakozóknak köszönhetően. Az előző járművükön, Döncin több millió forintos javításra lett volna szükség ahhoz, hogy használni tudják, így őt – négyszászezer kilométer után – kényszernyugdíjazták. Ezután jött a több száz önzetlen adományozó.

MTI - Bethesda 2021-07-16-1.jpg

Elhagyhatta Bethesdát az első állami támogatásból kezelt SMA-s gyerek

A két és fél éves Anna volt az első, aki az állam támogatásával kapta meg a Zolgensma-kezelést, az SMA-betegség gyógyítására, és a pénteki nap során elhagyhatta a Bethesda Gyermekkórházat. Az intézmény főigazgatója, Velkey György, és az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós méltatta „a magyar gyermekgyógyászat egyik fellegvárát” és dolgozóit.

További tartalmak

További hírek

A mennyország itt él a szívemben

Kishegyesi út 156. Nem lehet eltéveszteni, a csodálatos épületen minden arra járó szeme megakad. Ha még tudná az utca embere, hogy milyen szolgálat zajlik a falak között: országosan egyedülálló, európai szintű, református fejlesztő-nevelő munka a halmozottan sérült értelmi fogyatékos gyermekek és fiatalok részére. Szeptember 10-én pénteken tartották az új épület átadóünnepségét, mi is a helyszínen jártunk.

A lehetőséget keresni a hiányosságok helyett

A korábban bemutatott Felzárkózó települések program közvetlen előzménye a Végtelen lehetőség, amellyel a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) az ország egyik legszegényebb vidékén, a Cigándi járásban nyújt segítséget a rászorulóknak. Nagy Gábor, az MRSZ szociális fejlesztési ágazatvezetője szerint a program hatása nehezen mérhető, de nélküle több bedőlt tető és kevesebb megművelt kert lenne.

Megtalálni a helyi értékeket

Mi elég lassan kerülünk bele a település életébe, és ez részünkről tudatos is, mert szervesen szeretnénk építkezni – mesélte lapunknak Böröcz Lívia, a Magyar Református Szeretetszolgálat felzárkózási ágazatvezetője. A szervezet munkatársai a Felzárkózó települések program keretében hazánk elmaradott falvaiban végeznek felbecsülhetetlen értékű munkát. De nem csak adományokat adnak, minden programjukban van fejlesztési cél, ismeretátadás.

„Radírozzuk ki a különbségeket”

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén nyáron is meghirdette tanszergyűjtő akcióját a rászoruló gyermekek beiskolázásának támogatására. A tárgyi és anyagi felajánlásoknak köszönhetően az elmúlt napokban országszerte 1197 diák számára adott át iskolatáskát és tanszercsomagot az alapítvány, ami rekord.

További tartalmak

Videók és galériák

web_idosekotthona26.jpg

Karácsony a plexin keresztül

Karácsonyi csoda: különleges megoldással, egy fertőzésbiztos látogatószobával érték el a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon munkatársai, hogy a lakók és a hozzátartozóik kis időt együtt tölthessenek.

Tovább a cikkhez

Események

térkép no