Szeretetszolgálat

Hírek

Bujdosó Balázs

Új vezető a Diakónai Iroda élén

Bujdosó Balázs június 1-jétől a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának megbízott vezetője. A szociális szakember a diakonisszák jelmondatát tartja motivációja mozgatórugójának: „Jutalmam, hogy tehetem”.

Tovább a cikkhez
Szeretethíd009

Hídépítő szeretet - videó

Padokat festettek, virágot ültettek vagy épp süteményt osztottak az önkéntesek a 13. Szeretethídon. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009 óta rendezi meg ezt a programját az egész Kárpát-medencében, több ezer résztvevővel. Videós összefoglalónk

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

sl00734-2b5b75843e.jpg

A Bethesda orvosigazgatója kapta idén a Dizseri-díjat

Az elismerést minden évben – idén már tizenhetedik alkalommal – olyannak ítélik oda, aki a Bethesda Gyermekkórház 2003-ban elhunyt főigazgatójának lelkületével, példamutatóan szolgálja a beteg, elesett emberek ügyét, egyszerre gyógyítva szeretettel azok testét és lelkét.

_MG_9132.jpg

Tartsák a szabadban a tanórákat!

Bár tesztelnek gyerekeken koronavírus elleni vakcinákat, de még várni kell, mire a tömeges oltásuk megkezdődhet – mondja Schlick- Szabó Anna. A Bethesda Gyermekkórház csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosával beszélgettünk.

SL0_7093.jpg

„Legyen arányos az életed”

Főigazgató, orvos, elismert szakmai tekintély, férj, apa, nagyapa. Szenvedélyesen képviseli az intézmény és a kis páciensek ügyét, emellett pedig sok-sok egyéb, az egészségügyet előremozdító tevékenységet végez. Velkey Györggyel, a Bethesda főigazgatójával beszélgettünk.

További tartalmak

További hírek

Mindene elégett egy keszthelyi református családnak

A Magyar Református Szeretetszolgálat kéri, hogy aki csak tud, segítse Henter Lóránt keszthelyi kántort és családját, mert otthonuk a lángok martalékává vált, amikor a városban porig égett egy tizenkét lakásos társasház.

Még mindig szükség van a segítségre

Csaknem 30 millió forint értékben ajánlott fel a koronavírus elleni védekezéshez szükséges egészségügyi felszereléseket az Eurotrade Kft. Az elektromos hőmérőkből és FFP2-es maszkokból álló segélycsomagot a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) segít célba juttatni.

Erőt kapsz, ha lehajolsz máshoz

Az idei Dizseri-díjas Mikos Borbála élete egy kis falusi közösség mindennapjaiból Magyarország egyik legrangosabb kórházának orvosigazgatói tisztjéig vezetett. Mikos Borbála mesélt a betegek lelki egészségét is szem előtt tartó ellátásról, de szóba került a kiégés veszélye is.

Életet kell vetnünk a felszántott lelkekbe

Más-más szempontól, mégis ugyanarról, a járvány frontvonalában szerzett tapasztalatokról szólt az idei Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díj átadását követő konferencia. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Tapolyai Emőke pszichológus beszélt túlélésről, az élet kötelességéről, bajtársiasságról és újrarendeződésről.

Az érintések öröme

Tizennégy hónap tilalom után védettségi igazolvánnyal újra látogathatjuk bentlakásos otthonban, idősotthonban élő szeretteinket. A Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetőjét Hegedűs Márk kérdezte.

További tartalmak

Videók és galériák

web_idosekotthona26.jpg

Karácsony a plexin keresztül

Karácsonyi csoda: különleges megoldással, egy fertőzésbiztos látogatószobával érték el a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon munkatársai, hogy a lakók és a hozzátartozóik kis időt együtt tölthessenek.

Tovább a cikkhez

Események

térkép no