Szeretetszolgálat

Hírek

Tanoda

„Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!”

A Református Szeretetszolgálat lett az ország legnagyobb tanodai fenntartója, miután a Társadalmi Esélyegyenlőségi Főigazgatóság tizennégy református tanoda működését ítélte támogatásra méltónak a következő hároméves időszakban. A helyi, jellemzően nehéz körülmények között élő gyermekeket segítő tanodák között van, amelyik már közel egy évtizedes múltra tekinthet vissza, de 2024-től két újonnan belépő közösség is megkezdi működését.

Tovább a cikkhez
Nagydobronyi élelmiszeradomány, MRSZ (f.MRSZ)

Saját márkás élelmiszer-adományt kaptak a nagydobronyi gyermekotthon lakói

A Magyar Református Szeretetszolgálat küldöttsége több mint kétmillió forint értékű tartósélelmiszert adományozott a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lakóinak. A Kárpátaljára juttatott termékek különlegessége, hogy azokat a Felzárkózó települések programba bevont, leghátrányosabb helyzetű falvak lakóival közösen készítették.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

Bethesda Gyermekkórház, robotika 2. 2024.03.26. (f.Bethesda Gyermekkórház)

Robotterápiás eszközökkel gyógyulhatnak a kis betegek a Bethesdában

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházban minden évben több száz súlyos agy-, koponya-, gerincvelő-, traumás-, illetve égési sérült, valamint neurológiai betegségben szenvedő gyermek rehabilitációja zajlik. Minél hatékonyabb, gyorsabb gyógyulásukat segítik a most beszerzett, fejlett technológián alapuló, speciális eszközök, amelyeket kedden mutattak be.

ujszulott-sma-program Forrás: bethesda.hu/Ligeti Nóra

Újra ingyenesen kérhető az SMA-szűrés

Az újszülöttek SMA-szűrésének nemzeti kutatási programját a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza koordinálta tavaly decemberig. Ennek révén 2022 novemberétől Magyarországon is elérhetővé vált az újszülöttkori szűrés. A program eredményeit látva – az egészségügyi államtitkárság által kidolgozott szakmai koncepció alapján – a szűrés 2024. március 1-jétől ismét kérhető a huszonhat másik kötelező és ingyenes újszülöttkori szűrés mellett. A szűrés és a betegség kezelésére kifejlesztett gyógyszerek ma már hazánkban is alkalmazhatók állami támogatással.

károlyi_lilla_bethesda_fotó_hurta_hajnalka_2

Gyermeki hit a gyógyulás szolgálatában

A hit és az imádság nemcsak teológiai értelemben, de az orvostudomány szerint is elősegítik a gyógyulást. Károlyi Lilla klinikai szakpszichológus, a Bethesda Gyermekkórház Fájdalomkezelő Centrumának munkatársaként gyermekekkel dolgozik, akik számára mást jelent a hit, mint az érett felnőtteknek. A szakemberrel arról beszélgettünk, hogyan állítható a gyermeki hit a gyógyulás szolgálatába, milyen módszerekkel érdemes közelíteni a különböző korosztályokhoz.

További tartalmak

További hírek

Idős házaspár otthonát mentette meg a szeretetszolgálat

A szerény körülmények között élő, idős Palotai házaspár tűzveszélyessé vált otthonában végeznek felújításokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai ezen a héten a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Császlón.

Orvosmissziót indít Kárpátalján a Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködést szervez magyarországi és kárpátaljai egészségügyi intézmények között. Az orvosmisszióban részt vevő szakembereket felkészíti külhoni szolgálatra, és a kárpátaljai egészségügyi állapotokat figyelemmel kísérve rendszeresen segítséget nyújt tárgyi adományokkal.

„Jövevény voltam, és befogadtatok” – Szakmai napot tartott a református menekültszolgálat

Közel két éve tört ki az orosz–ukrán háború, a Magyar Református Szeretetszolgálat a konfliktus első napja óta segíti a háború által sújtott embereket. A szeretetszolgálat harmadik alkalommal biztosít pályázati forrást szervezeteknek a menekülők és a Kárpátalján maradt emberek segítésére. Az eddig megvalósult nemzetközi humanitárius projektek tapasztalatairól és a most meghirdetett pályázati felhívásról tartott szakmai workshopot 2024. február 12-én a szervezet menekültszolgálata Budapesten.

A magyar református diakónia alanya (és állítmánya)

A szeretetszolgálat vasárnapját minden évben február első hétvégéjén ünnepeljük. Ezen a napon köszöntjük mindazokat, akik a gyülekezeti diakónia területén vagy az intézményekben segítik az elesetteket. Dicsőség Istennek a lehetőségért, a munkához kapott erőért és a munkatársakért! A református egyházi fenntartók naponta közel hetvenkétezer rászorulóért vállalnak felelősséget. Kovács József lelkész, a Református Szeretetszolgálat munkatársa gondolkodott el a diakónia esszenciájáról, lelki megtartó erejéről.

További tartalmak

Videók és galériák

Események