Szeretetszolgálat

Hírek

MRSZ 2023 nyara nehéz helyzetű gyerekek (f.Magyar Református Szeretetszolgálat)

Nehéz helyzetben élő gyermekek nyara válhatott szebbé

Iskolatáskákkal, tanszerekkel, valamint nyári táborokkal segített a Magyar Református Szeretetszolgálat az elmúlt hetekben több mint 3700 gyermeknek. A tárgyi adományok hazánkon kívül Kárpátaljára, Erdélybe és Horvátországba is eljutottak. A napközis és ottalvós táborok pedig élményekkel gazdagították a gyerekeket, köztük a háború elől elmenekült fiatalokat.

Tovább a cikkhez
MRSZ adomány

Marokkóban segít a Magyar Református Szeretetszolgálat

Humanitárius segélyszállítmányt juttat el a marokkói földrengés károsultjainak a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az alapítvány első küldöttsége szeptember 10-én repült Marrákesbe, hogy tartós élelmiszerekkel és tisztálkodási szerekkel támogassa a családokat, valamint a helyi szükségleteket felmérve megtervezze a további segítségnyújtást. A marokkói misszió támogatására adománygyűjtést is hirdet a karitatív szervezet.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

dr_gyenes_vilmos_1

Hálával szeresd a szíved!

A gyermekkardiológia területén végzett példaértékű szakmai munkája elismeréseként Gyenes Vilmos csecsemő- és gyermekkardiológusnak Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20. alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta. Nagy felelősség a gyógyítói munka, akárcsak a vezetői tevékenység. Gyenes Vilmos, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház és a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főorvosa mindkettőből kiveszi a részét.

MRSZ-Bethesda együttműködés támogatás 2023 szeptember 6. Fotó:MRSZ

Közös szolgálat a menekült gyermekek ellátásáért

Támogatási szerződést írt alá a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Bethesda Gyermekkórház 2023. szeptember 6-án. Az együttműködésnek köszönhetően több mint két és fél millió forint értékben szerezhet be új eszközöket az egészségügyi intézmény, amelyekkel kifejezetten az orosz–ukrán háború elől hazánkba menekült gyermekeket segíthetik. Az anyagi támogatás mellett az ötéves születésnapját ünneplő Mentő Maci program ikonikus plüssfigurájából háromezer darabot adtak át a gyermekkórháznak.

Dizseri Ági és Dizseri Márta 2023 borítókép jo. (f.Sebestyén László).jpg.png

Húsz évvel később

Szelíd. Sokszor hangzott el ez a szó, ha róla beszéltek. Máig számontartják a hitét, elszántságát, odaadását. Amikor a Bethesda főigazgató-főorvosa lett, az első pillanattól a gyógyítók közösségét, az együttműködésüket állította a középpontba a gyógyítás érdekében. Az emberre egészként tekintett, így kezelte és gyógyította testileg-lelkileg. Dizseri Tamásra lánya, Ágnes és testvére, Dizseri Márta emlékezik.

További tartalmak

További hírek

Gyermekeket táboroztatott a tiszántúli egyházkerület

Lezárult a Tiszántúli Református Egyházkerület esélyteremtő és közösségfejlesztő ifjúsági programja, amelynek köszönhetően öt év alatt összesen több mint négyezer-négyszáz gyermek tudott a nyári szünetekben táborozni.

Fa emlékoszlopot küld a törökországi földrengés helyszínére a Magyar Református Szeretetszolgálat

A törökországi és szíriai földrengés áldozataira emlékezve a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, a törökországi szolgálatban személyesen is szerepet vállaló Juhász Márton és édesapja, Juhász András fafaragó közösen készítettek emlékoszlopot a mentésben részt vevő összes magyar mentőcsapat nevében. Az oszlopot szeptember 28-án adták át a török nagykövetségnek és a kezdeményezés mellé álló szervezeteknek.

Felhőtlen együttlét a Kerekerdő Élményparkban (videó)

Ezerhatszáz nevelőszülő és gyermek volt együtt a Debrecenben megrendezett Országos Református Nevelőszülői Találkozón. Az egész napos eseményen áhítattal, dicsőítéssel, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, különböző élményprogramokkal várták a résztvevőket. A találkozó a Magyar Református Szeretetszolgálat szervezésében tizenkettedik alkalommal valósult meg a Kerekerdő Élményparkban.

Tanszercsomagok értek célba

A hétvégén újabb csomagokat adott át a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz helyzetben élő, református oktatási intézménybe járó diákoknak. A Pápán rendezett Kárpát-medencei református tanévnyitó mellett a horvátországi Laskó templomában vehették át hittanos gyerekek a tanszereket és tartós élelmiszert is tartalmazó táskákat.

Szeresd felebarátodat, mint magadat!

Királyi parancsolatként olvassuk ezt Jakab levelében: „Szeresd felebarátodat, mint magadat!” Ne jobban, ne kevésbé, csak pont úgy! Másfél éve, a háború kitörésekor a magyarok jelesre vizsgáztak ebből az Igéből. Sokunk szomszédságába került hirtelen ukrán és kárpátaljai menekült, akinek a mi szeretetünkre volt szüksége. De mi lett velük azóta? Mi lett velünk azóta?

További tartalmak

Videók és galériák

Események