Szeretetszolgálat

Hírek

téli gondoskodás, idősek Felzárkózó Települések program - Fotó: MRSZ

Akik a kéményfüstöt lesik

Furcsa feladata lesz a Magyar Református Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések Programja munkatársainak, akik a téli krízishelyzetre készülnek. A huszonegy településen szolgáló százhúsz „fetés” Hajdúszováton találkozott október 27-én, hogy megbeszéljék, mire kell odafigyelni a közelgő nehéz időszakban.

Tovább a cikkhez

Hírek a Bethesdából

bethesda_paci.jpg

Egy évtizede a gyermekek fejlődéséért

Tíz éve indult el a Bethesda Gyermekkórházban a Kora Gyermekkori Intervenciós és Diagnosztikai Szakszolgálat (Bethesda KIDSZ). Az intézményt főleg megkésett pszichomotoros fejlődéssel, beszédfejlődési problémákkal, valamint viselkedési problémákkal küzdő gyermekek szülei keresik fel.

DSC_2441.JPG

Az eddigi legfiatalabb SMA-s csecsemő génterápiás kezelése

A három hónapos Kovács Máté részesült a 25. magyarországi génterápiás SMA-kezelésben a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában szeptember 29-én. Ezzel a kórház nemcsak az egyik legtöbb tapasztalattal bíró génterápiás intézmény Európában, hanem a gyermek életkorával is kitűnik a nemzetközi kezelések sorából.

Kerékpár

Az út mögött álló cél

Magyarországot körbetekerve, fáradtsággal nem törődve tett meg ezerhatszázötven kilométert Ertl Judit a kerékpárján. A táv megtételével a református gyermekkórházban ápolt hatéves Pap Vilinek gyűjtött egy speciális kerékpárra. A sikeres akció utáni adományátadón beszélgettünk az ötletgazda Ertl Judittal, valamint Bencze Jánossal, a Bethesda Gyermekkórház diakóniai igazgatójával.

További tartalmak

További hírek

Teljesítésre váró gyermekkívánságok

Majdnem hatszáz nehéz sorsú gyermek kívánsága vár még arra, hogy valaki valóra váltsa. A Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista jótékonysági akciója lassan a végéhez közeledik.

Életeket mentő felajánlás

Amikor vért adunk, úgy segíthetünk, hogy nekünk igazából mindez semmibe sem kerül. Másvalaki viszont esélyt kap a gyógyulásra, a túlélésre. November 27-én ünnepeljük a magyar véradókat. A Magyar Református Szeretetszolgálat most, adventben is szervez véradási akciót. Juhász Márton ügyvezető igazgatót – aki maga is rendszeres véradó – kérdeztük erről az önkéntes felajánlásról.

Adományok Erdélybe és Királyhágómellékre

Árvaháznak, idősotthonnak és gyülekezetek nélkülöző családjainak is jutott abból a több mint hárommillió forint értékű adományból, amellyel a Magyar Református Szeretetszolgálat segítette november 22-én az erdélyi és királyhágómelléki rászorulókat.

„Segítenem kell, mert megtehetem”

Anmol Gupta indiai orvostanhallgató Harkivból menekült hazánkba a háború elől. Magyarországra érkezése után azonban nem tért haza, hanem a mai napig Záhonyban segít a Magyar Református Szeretetszolgálat önkénteseként. Anmol lapunknak elmondta, a nagyapjától tanulta, hogy ha van mit ennie, akkor már tud adni annak, akiknek semmije sincs.

Félidőnél a Kívánságlista

November elején hirdette meg Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyben idén 1358, nehéz körülmények között felnövő gyermek karácsonyi álmát gyűjtötte össze az alapítvány. A program félidejéhez érkezve még a gyerekek kívánságainak háromnegyede nem teljesült.

További tartalmak

Videók és galériák

web_idosekotthona26.jpg

Karácsony a plexin keresztül

Karácsonyi csoda: különleges megoldással, egy fertőzésbiztos látogatószobával érték el a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon munkatársai, hogy a lakók és a hozzátartozóik kis időt együtt tölthessenek.

Tovább a cikkhez

Események

térkép no