Uniós támogatásból valósul meg a Juhász Zsófia Református Szeretetotthon leányépületének akadálymentesítése

2009. november 16., hétfő

altA Juhász Zsófia Református Szeretetotthon a Magyarországi Református Egyház legnagyobb létszámú és legrégebbi múltra visszatekintő fogyatékos ellátást biztosító intézménye. Az intézmény Őrbottyánban, a gyönyörű „Kvassay-telepen” kezdte meg működését, melyen kastély, tó és csodálatos park áll. Fő profilja a halmozottan sérült, súlyos értelmi sérült és mozgáskorlátozott gondozottak teljes körű ellátása.

 

 

altAz intézmény mind területét, mind létszámát tekintve folyamatosan bővült, a kastély az idők során azonban alkalmatlanná vált a gondozásra, ezért az ápolási-gondozási feladatokat jelenleg a 2 fő épületben látják el, a fiú és a leány épületben.
Egy uniós pályázat segítségével jelenleg a leányépület akadálymentesítését valósítjuk meg, ezáltal kívánjuk megszüntetni a jelenlegi áldatlan állapotokat, és kialakítani az uniós elvárásoknak megfelelő, és fogyatékos lakók számára is biztonságot jelentő intézményt. A teljes körű (akadálymentes vizesblokkok kialakítása, bejárathoz rámpák és akadálymentes parkolók létrehozása) akadálymentesítéssel 102 fogyatékos leány élete válik biztonságossá és önállóbbá

 

 

Istent keresem

1Thessz 3,9–13

„Hogyan is adhatnánk eléggé hálát Istennek...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →