Sok emberhez jut el általa a gyógyulás – hetedik születésnapját ünnepelte az Agnus Rádió

2010. március 03., szerda

altAz egyházi és kulturális műsorokat sugárzó kolozsvári közösségi rádió a hétvégén ünnepelte hetedik születésnapját.

 

A rendezvény elején Vitus-Bulbuk István főszerkesztő köszöntötte az egybegyűlteket, majd áhítattal folytatódott a program. Bibza István, a Kolozsvár Külső Egyházmegye esperese áhítatban hangsúlyozta, hogy az igehirdetésnek arra a formájára, amit az Agnus szolgáltat, az egyház asztaláról sajnos csak morzsák jutnak, de fenn kell tartanunk, mert ezáltal sok emberhez jut el a gyógyulás. Az Agnus Rádió nemrég elköltöztette antennáját, így támogatóinak és a hallgatók adományainak köszönhetően Kolozsváron és a város 20 kilométeres körzetében zavartalanul vételezhető.

Az áhítat  után a Pont Függőleges Zenecsapat játszotta az Uram, kihez mehetnék című dalt, majd a szerkesztőség jelenlegi és egykori tagjait is bemutatták. Az  ünneplés kiemelkedő programpontja a közös játék volt, amelyhez a résztvevők hét csapatba szerveződtek. Ezután a csapatok a szülinapos rádió szellemében egy hétpróbás utat tettek meg: azt kellett bebizonyítaniuk, hogy az Agnus valóban elég nagy ahhoz, hogy iskolába menjen. Hétfogásos Agnus-vacsorát álmodtak meg, rajzoltak, összekevert szavakból könyvidézeteket gyártottak. Az egyik állomásnál éneket kellett betanulniuk, másutt pedig az Agnust kellett parodizálniuk.

A játék után a csapatok bemutatták a közönségnek a hét próba eredményét: bemutatásra kerültek a paródiák, a receptek, az összerakott könyvidézetek, a résztvevők kánonban elénekelték a betanult Agnus-éneket. A játék ideje alatt a gyerekeket külön barkácsműhely várta, ahol vászonra felvarrták a hét évét betöltött Agnus-gyermeket. A születésnap moderátorai Ferencz Amália műsorvezető és Laczkó Vass Róbert színművész volt.

Kiss Gábor blog-beszámolójából kiderült, hogy a több mint egy éves Agnus-blog látogatottsága egy év után 70 százalékkal nőtt, ugyanakkor bemutatatta azokat a témákat, amelyeket a blogon feldolgoznak a rádió szerkesztői.

A Pont együttes közel 30 perces koncerttel várta a játék után pihenni vágyókat. A nagysikerű koncert után következett a hagyományos tortalicit, amelyre ezúttal is több tortát ajánlottak fel a rádió hallgatói. Az eseményt a tombolázás után kötetlen beszélgetés zárta.

forrás: agnusradio.blogspot.com

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →