Az Üzenet szeptemberi első számából

2010. szeptember 09., csütörtök

altAz egyházkerület nemrég elhunyt főgondnokáról és a Kárpát-medencei református iskolák közös tanévnyitójáról is olvashatunk egyebek mellett az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

Újra temetünk – olvasható az Üzenet szeptemberi első számában. Az Erdélyi Református Egyházkerület ugyanis ebben az évben már második kerületi főgondnokát veszítette el. A főgondnokról szóló megemlékezések az első és harmadik oldalon olvashatók.

Megtartották a Kárpát-medencei református iskolák közös tanévnyitójukat a miskolci Kossuth-utcai templomban – erről szól Kiss Sándor fényképes beszámolója.

Fazakas József egyházmegyei főgondnok a rákosdi gyülekezeti napról számol be.

A keresztyénség nemcsak akkor nehéz, ha bűnökről, hanem akkor is, ha erényeknek tartott értékekről kell  lemondani – írja Kár és szemét című jegyzetében Kozma Zsolt.

Folytatódik a Református Telefonos Szeretetszolgálat valamint Ötvös József Őszinte vallomás a besúgásról című sorozata is.

Gáspár-Babos Etele-Tamás az illyefalvi orgonaavatásról ír, Józsa Miklós pedig egy magyarszentbenedeki Szent István-ünnepről.

A Mannás kosár rovatban Lőrincz István az areopagita Dienest mutatja be az olvasóknak.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink