Országos Cigánymissziós Találkozó

2014. november 21., péntek, Berekfürdő

A tavaszi Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap után most másfél napos konferenciára hívják Berekfürdőre a cigány közösségekben szolgáló munkatársakat. A konferencia kérdései: „Mi az, amit én tenni tudok? Hol vannak a határaim? November 12-ig lehet jelentkezni.

„A tavaszi Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap után most másfél napos konferenciára hívjuk a cigány közösségekben szolgáló, vagy ez iránt érdeklődő munkatársakat. Célunk, hogy kiszakadva a megszokott közegből együtt legyünk Isten előtt, ránézzünk szolgálatunk lehetőségeire, kihívásaira, megismerkedjünk más területekről érkező cigánymissziós munkatársakkal és gazdagodjunk egymás tapasztalatai által.

A konferencia kérdései: Mi az, amit én tenni tudok? Hol vannak a határaim? Mi az, ami már kívül esik a hátáraimon? Honnan, kitől tudok segítséget kérni? Milyen határokat kell védenem a szolgálatban, és melyek azok a határok, amelyeket át kell lépnem?

A péntek esti hitmélyítő alkalmon zenés, illetve verses tanúságtétellel Káli-Horváth Kálmán és Balogh Tibor festőművészek szolgálnak közöttünk. Szombat délelőtt kiscsoportos bibliatanulmányozásra majd délután fórumbeszélgetésre várjuk a résztvevőket. A fórumbeszélgetés során cigánymisszióban dolgozó lelkész, szociális munkás és pedagógus beszélnek tapasztalataikról, hivatásuk lehetőségeiről, határairól és arról, amivel az ő hivatásuk gazdagítja a munkatársi közösség szolgálatát.

Mind a bibliatanulmányozás, mind a szakmai beszámolók során gyakorlati módszerekkel és lehetőségekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A konferencia költségeit a MRE vállalja, így a részvétel ingyenes.

Gyülekezetenként egy autó útiköltségét áll módunkban téríteni.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével november 12-ig a misszioi.iroda@reformatus.hu címen lehet.

Meghívó és Jelentkezési lap letölthető innen.

Tel: 06-1343-7870/115"

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.