Megújult a kazincbarcikai Tompa Mihály Általános Iskola energetikai rendszere

2015. március 20., péntek

Csaknem 140 millió forintból megújult a kazincbarcikai Tompa Mihály Általános Iskola energetikai rendszere.

A projekthez a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület a KEOP-4.10.0/E/12-2014-0019 azonosítószámú pályázattal az Új Széchenyi Terv keretében nyert támogatást. A beruházás célja, hogy megújuló energiaforrások felhasználásával az épületek energia hatékonnyá és energiatakarékossá váljanak, és ezáltal csökkenjen az intézmény üzemeltetési költsége.

A beruházás lényegét egyrészt a külső szerkezetek utólagos hőszigetelése és a nyílászárók korszerű cseréje jelentette. A fűtésrendszer korszerűsítése során a teljes csőhálózat cseréje, továbbá a hő leadók cseréje valósult meg korszerű acéllemez lapradiátorokra, melyek szabályozhatóak a beépített termosztatikus radiátor szelepek segítségével. A villamos energia felhasználás csökkentésének érdekében napelemek helyeztek el az épület tetőszerkezetén.

Az előzetes számítások szerint a fejlesztésekkel a fűtésre használt energia 58%-kal csökken, a felhasznált villamos energiát pedig 97%-ban tudja majd biztosítani az új napelemes rendszer. A kivitelezés már elkészült, a projekt befejezése pedig 2015. március 31.

Sajtóközlemény

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.