Sárospatakon tanácskozott a Kárpát-medencei Református Rádiótanács

2015. június 17., szerda

A szorosabb együttműködés lehetőségeiről és a különböző missziói területek rádiózásba történő bevonásának módjairól tárgyalt legutóbbi ülésén a Kárpát-medencei Református Rádiótanács (KRR) a Sárospataki Református Teológiai Akadémia épületében.

A tanácskozáson két magyarországi és négy határon túli egyházkerület rádiómissziós delegáltjai vettek részt, akik az Európa Rádió, a Pulzus Rádió, a Harangszó Rádió, az Agnus Rádió és a felvidéki Sola Rádió fejlesztési terveiről egyeztettek. A résztvevők tárgyaltak a stúdiók között kialakult partnerség erősítéséről, a műsorokkal kapcsolatos tartalmi elképzelésekről és a munkatársak közös, szakmai továbbképzéséről.

Szó volt arról is, hogy az Európa Rádió zempléni stúdiójának otthont adó SRTA szeptembertől egyházi kommunikáció és médiaképzést indít annak érdekében, hogy a református közösségek, intézmények minél inkább javukra fordíthassák a média által kínált lehetőségeket.

A Kárpát-medencei Református Rádiótanács (KRR) 2010-ben kezdte meg működését a Tiszáninneni, Tiszántúli, Kárpátaljai, Felvidéki, Királyhágómelléki és Erdélyi Református Egyházkerületek bevonásával. A szakmai döntéseket előkészítő operatív testületet célkitűzése, hogy a helyi stúdiók az egyháztestek igényeinek és lehetőségeinek megfelelően műsoraikkal és hírszolgáltatásaikkal segítsék az egyházkerületek missziói szolgálatát. Felmérjék a lehetőségeket és helyi szinten tanácskozzanak a református rádiózás lehetőségeiről.

Az együttműködésnek köszönhetően jött létre a Határtalanul tematikus magazin, amely a részegyházak eseményeit, híreit és üzeneteit kommunikálja, és így az egységet, a határokon átívelő összefogást erősíti, de a közös gondolkodás nagyban hozzájárult ahhoz is, hogy a határon túli rádiók stabilabb keretek között működhessenek Kárpát-medence szerte.

Kojsza Péter

Forrás: tirek.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.