Nemzetközi Népművészeti Tábor Vésztőn

2015. július 12., vasárnap, Vésztő

A Vésztői Református Egyházközség és intézményei immár huszadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Népművészeti Tábort július 12-19. között.

A táborban kb. 300 ember vesz részt évek óta Magyarország sok tájáról, valamint Felvidékről, Délvidékről. Erdélyből, Kárpátaljáról. Elmúlt években Svájcból, Svédországból is jöttek csoportok. Valódi találkozási pont ez a magyarság számára, ugyanakkor nagyszerű lehetőség a népművészet iránt érdeklődőknek.
A helyi és környékbeli kézművesek mellett országosan, és nemzetközileg is elismert oktatók vállalják, hogy a népművészet rejtelmeibe bevezetik az érdeklődőket: Budai Ilona, Széles András, a Csürdöngölő zenekar, a Világ Világa Művészeti Iskola néptánc oktatói, Bodnár Ferenc népi hangszerkészítő és József Gellért székely fafaragó.
A napi lelki útravalót és népdaltanulást komoly munka követi a csoportokban, este azonban kinyílik a tábor kapuja és színvonalas előadásokra, táncházra várják nemcsak a táborlakókat, hanem minden érdeklődőt. Idén többek között előadást tart Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke, Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember, Bede Róbert, bemutatót tart a tokaji Hudácskó pincészet és Kárpát-medencei táncok és dallamok színesítik az estéket.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.