Cigánymissziós tanulmányúton a budapesti teológushallgatók

2015. november 16., hétfő

A KRE negyedéves teológushallgatói háromnapos tanulmányút keretében cigánymissziós modelleket ismertek meg. Októberben ellátogattak Pátkára, Kiskunhalasra, Kecskemétre, Büssübe és Kaposfőre. A terepen találkoztak munkatársakkal, és betekintés nyertek egy-egy cigány közösség életébe.

A különböző helyszíneken a missziós munka más-más oldalát vizsgálhatták meg: Kecskeméten a Pancsinelló Játszóház baba-mama körében találkozhattak fiatal cigány anyukákkal. Kiskunhalason megismerkedtek Irénke nénivel, a tapasztalt szociális munkással, aki hívő emberként évtizedekig dolgozott a cigányság nehéz életkörülményeinek enyhítésén, mindennapi problémáinak megoldásán és nem utolsó sorban törődött a lelkekkel is. A Székesfehérvár melletti Pátkán a református lelkész, Országh István azt fogalmazta meg a teológushallgatók számára, hogy felelősséget érez a település teljes lakosságáért, akik között cigányok is élnek. Itt civil kezdeményezésre indult egy tanoda, és a templomépület egy erre a célra kialakított részében hátrányos helyzetű gyermekek minden délután játszani és tanulni gyülekeznek.

 

Szöveg: Hallgatók

A teljes cikket elolvashatják a ciganymisszio.reformatus.hu oldalon.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.