Pályázat bibliai rigmusok írására

2016. július 19., kedd

A Reformáció 500. évfordulójára készülve a Sárospataki Református Teológiai Akadémia, a Sárospataki Református Egyházközség és a Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma pályázatot hirdet „Bibliai rigmusok óvodásoknak" – bibliai szereplők, történetek, aranymondások megismertetése versbe szedett formában címmel.

A pályázat célja, hogy az óvodások megismerjék a bibliai szereplőket, könnyen és maradandóan megtanulják a bibliai történeteket és aranymondásokat. A pályázat kiírói legkisebbek számára is érthető, igényes magyar nyelven megfogalmazott, rímes vagy rímtelen verseket, rigmusszerű szövegeket, mondókákat várnak.

A pályázók köre: életkorhatár nélküli.

A terjedelem: legalább 4, legfeljebb 5 A/4-es oldal

A pályázatra kizárólag saját alkotásokat fogadnak el, a más szerzőtől vett, internetről letöltött írásokat kizárják a pályázatból. Saját, de máshol már megjelentetett műveket elfogadnak. Kézzel írt pályamunkákat is szeretettel várják.

Pályadíj: Könyvjutalom, ezen kívül az 1. helyezettnek 50.000 Ft, a 2. helyezettnek 30.000 Ft, a 3. helyezettnek 20.000 Ft.

A legjobbak publikációs lehetőséget kapnak (a Teológia honlapján és/vagy a Sárospataki Füzetekben, a gyülekezet honlapján, A Magyar Nyelv Múzeuma honlapján)

Beküldési határidő: 2016. szeptember 30.

A pályamunkákat a következő címekre várják:

A Magyar Nyelv Múzeuma, 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy utca 275.

info@nyelvmuzeum.hu

Telefon: +36 47 521 236

Istent keresem

3Móz 11

„Mert én, az Úr vagyok a ti Istenetek: mutassátok hát meg, hogy szentek vagytok!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →