Történelmi emlékhelyek örökségtúra

2016. augusztus 13., szombat

„Történelmi emlékhelyek örökségtúra - Út legendák, csodák, földi és égi palotái között”– ezzel a címmel szervez az SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség közösen a Europe Direct Tájékoztatási Központtal két napos szervezett, nyílt kerékpártúrát a Dél-Nyírségben, Nyíregyházától Nagykárolyig. Az augusztusi túrára még lehet jelentkezni.

A Nyírség történelmi főutcáján visz az út Nyíregyházától Nagykárolyig, monumentális emlékek és középkori templomok között, át őslápon (jégkorszaki reliktumokon), történelmi sétányon. Ősi nemesi családok múltjának újjáépített, vagy korhűen megőrzött épületeit, nyughelyüket vagy életüket, munkálkodásuk nyomát őrző, rangos történelmi helyeket járhatunk be: kastélyt s templomot. Olyan családokét, akik formálták a magyar történelmet és meghatározták a térség épített örökségét. Miközben a természet és a történelem változásait követjük nyomon, aközben részesei leszünk egy időutazásnak a művészetek történetében a gótika, a reneszánsz és a barokk világán át.

Látnivalók: Kállósemjén, Kállay-kúria; Máriapócs Kegytemplom és római katolikus templom; Ófehértó római katolikus templom; Nyírbátori minorita-, református templom, Várkastély és Panoptikum; Bátorligeti ősláp; Nagykároly, Károlyi-kastély; Kaplony római katolikus templom, Bere- és Csomaköz református templom.

A túra két napos, az út hossza kb. 155 km, a visszafele részben vonaton történik at utazás.

Jelentkezés és érdeklődés: 2016. július 31-ig személyesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. székházában a Nyíregyháza, Benczúr tér 7. szám alatt, illetve a dzs@szszbmfu.hu e-mail címen vagy a 30/466-5274-es telefonszámon.

További információ: www.templomut.hu; www.temple-tour.eu
Kisfilm a történelmi emlékhelyek örökségtúráról:  www.youtube.com/watch?v=2gntQNfhmG4


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.