Arany János változó időkben

2017. április 08., szombat, Budapest

Arany János születésének kétszáz éves évfordulója alkalmából a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház közösen Arany János változó időkben című bicentenáriumi konferenciát rendez április 8-án 10 órától a Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának dísztermében. (1092 Budapest, Ráday utca 28.)

A konferencia témája:
- A kortársak, a századforduló és a Nyugat irodalmár közössége, a harmincas, ötvenes, hetvenes évek és az ezredforduló Magyarországa hogyan, milyen perspektívából tekintett-tekint Arany költészetére,
- Lehetőség lesz a fontos igazságok kimondására, az Arany János-i oeuvre elmélyült értelmezésére.

A konferencián előadást tartanak: Adamikné Jászó Anna az MTA doktora, dr. habil. Fűzfa Balázs, dr. Géher István, dr. habil. Hermann Zoltán, Imre László az MTA rendes tagja, dr. Kiczenko Judit, dr. Kulin Ferenc, dr. habil. Nyilasy Balázs, dr. Papp Kinga, dr. Kovács Gábor, Pálfi Ágnes, S. Varga Pál az MTA rendes tagja, Sziklay Cs. Mónika, Szörényi László az MTA doktora, dr. Tarjányi Eszter, dr. Toldi Éva rendkívüli egyetemi tanár, Tverdota György az MTA doktora.

A konferencián való részvétel magyar szakos tanároknak 10 kredites továbbképzésnek számít. 

A rendezvény részletes programja és plakátja a kapcsolódó letöltéseknél.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.