Akik a nagy nyomorúságból jöttek

2017. június 10., szombat

Beregszászban, a Kárpátaljai Református Egyház Püspöki Hivatalában mutatták be Fodor Gusztáv új könyveit, valamint a Szovjet fogságba hurcolt reformátusok a Kárpát-medencében című tanulmánykötetet is.

A Kárpátaljai Református Egyház, a Narancsik Imre Kutatói Műhely valamint a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében tartottak ünnepélyes könyvbemutatót Beregszászban. Az eseményen Fodor Gusztáv Akik a nagy nyomorúságból jöttek... és a Református múltunk kezesség I. című könyveit, valamint a Szovjet fogságba hurcolt reformátusok a Kárpát-medencében című tanulmánykötetét is bemutatták.

Az elmúlt években egyre többször merült fel az igény arra, hogy a kárpát-medencei református közösségek ne csak a több száz évvel ezelőtt zajló eseményeket, hanem a közelmúlt történéseit is megismerjék, hiszen ezekről a legtöbb esetben hosszú évtizedeken keresztül nem lehetett beszélni. A Református Közéleti és Kulturális Alapítvány ezért a Nemzeti Emlékezet Bizottságával közösen indította útjára a 'Református közelmúltunk' című könyvsorozatát, melynek célja, hogy Református Egyház történelmét, a második világháborútól a Szovjetunió felbomlásáig tartó időszak végéig, feldolgozza és bemutassa.

Ennek a keretein belül került most sor erre a könyvbemutatóra is, melyen Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, Fodor Gusztáv egyháztörténész-lelkipásztor, Szamborovszkyné dr. Nagy Ibolya egyetemi docens valamint Zila Gábor történész, az RKK titkárságvezetője mutatta be a Kárpátalját (is) érintő új könyveket. Múltunk feltárásának fontosságát bizonyítja az is, hogy az eseményt nem csak a kárpátaljai egyház teljes vezetősége, hanem Szalipszki Endre, a beregszászi főkonzul valamint az ungvári konzulátus munkatársai is megtisztelték jelenlétükkel.

refua.tirek.hu

Istent keresem

3Móz 7,1–21

„Ez az Úrnak bemutatott békeáldozat törvénye:...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →