Reformáció 500 – nemzeti megemlékezés

2017. október 31., kedd, Budapest

Ökumenikus istentisztelettel és gazdag kulturális programmal készül a Reformáció Emlékbizottság október 31-ére. Már lehet jegyet venni a reformáció emlékévének központi ünnepségégre, melynek a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

Október 31-én lesz ötszáz éve, hogy Luther Márton közzétette tanait Wittenbergben, mely a reformáció folyamatának kiemelkedő mérföldköve volt. A Reformáció Emlékbizottság ez alkalomból közös egyházi-társadalmi ünnepséget szervez a Papp László Budapest Sportarénában, melyre szerte a Kárpát-medencéből várják az érdeklődőket.

Az Emlékbizottság komoly hangsúlyt fektet arra is, hogy az esti órákban már mindenki a saját közösségében emlékezhessen és ünnepelhessen, így a program délelőtt 10 órakor kezdődik és 15 órakor ér véget.

Az aktuális tervek alapján három részre tagolódik a Pozsgai Zsolt rendező által megálmodott programsorozat:

• az első, közéleti rész (10:00-11:00) keretében Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter köszönti a résztvevőket, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pedig ünnepi beszédet tart, a beszédeket gazdag kulturális programok kísérik,

• a második blokkban (11:00-12:00) a program ökumenikus istentisztelettel folytatódik egyházi vezetők szolgálatával, összevont, több száz fős kórussal és közös énekléssel (a két délelőtti blokkot az MTVA egyenes adásban közvetíti majd),

• egy hosszabb ebédszünet után reformációi gálaműsorral folytatódik a program, neves színészek és énekesek közreműködésével, valamint reformáció tematikájú filmbejátszásokkal és előadásokkal egészen 15:00 óráig.

Az ünnepi programra szeptember 6-tól indul a jegyértékesítés, jelképesen, 500 forintos jegyárakkal, a befolyt összeget a Reformáció Emlékbizottság jótékony célra fordítja.

Regisztrálni csoportosan és online is lehet a Reformáció Emlékbizottság oldalán.

A jegyek érkezési sorrendben kelnek el, több mint 10.000 fő regisztrációjára van lehetőség. Az ünnepség időtartamára való tekintettel a szervezők szerény ebédcsomagok igénylésére is lehetőséget biztosítanak. Azok az érdeklődők, akik nem tudnak online regisztrálni, helyi gyülekezeti vezetőjüktől kérhetnek segítséget.

A vasúttal érkező vendégek számára a MÁV kedvezményeket biztosít, amelyek igénybe vehetőek az utazáshoz. Ennek részletei szeptember 25-től lesznek elérhetőek a Reformáció Emlékbizottság hivatalos honlapján és közösségi oldalán.

Az eseménnyel kapcsolatos előkészületek folyamatosan zajlanak, a végleges műsort a rendezvény előtt egy hónappal hirdetik meg.

Forrás: reformacio2017.hu

Istent keresem

5Móz 6

„Halld meg, Izráel: Az Úr a mi Istenünk, egyedül az Úr!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →