„Egy táskányi boldogság”

2018. június 19., kedd

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) nemrég megjelent érzékenyítő mesekönyvének egyik története egy olyan kisfiúról szól, aki orvosnak készül, azonban a család anyagi nehézségei miatt nem tudják megvásárolni az iskolakezdéshez szükséges tanszereket. Ez a helyzet sokaknál nemcsak a képzelet játéka, hanem évről-évre ismétlődő szomorú valóság. Ezért a szervezet idén is elindította a tanévkezdést támogató programját.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai augusztus 31-ig fogadják országszerte a tanévindítást segítő felajánlásokat: új vagy használt, de még jó állapotú iskolatáskákat, füzeteket, íróeszközöket, tolltartót, zsírkrétát, vízfestéket, temperát, vonalzót, színes ceruzákat, rajzlapot, ragasztót, körzőt, radírt, hegyezőt. A szervezetnél közössége szerint sokszor eszünkbe sem jut, hogy olyan felesleges tárgyak birtokában vagyunk, amik másoknak óriási segítséget jelenthetnek. Ezért is indították el Kárpát-medencei tanszergyűjtő programjukat, amelybe mi is bekapcsolódhatunk a hozzánk legközelebbi gyűjtőpont felkeresésével.

A folyamatosan bővülő helyszínek listája nyitvatartási idővel és a kapcsolattartók elérhetőségével az MRSZ honlapján olvasható. A Szeretetszolgálat még a 2017/18-as tanév végén felvette a kapcsolatot az iskolákkal és meghirdette iskolaszerkampányát, felhívva a figyelmet a támogatási program kezdetére. Így azok is odaajándékozhatják iskolatáskájukat és megkímélt taneszközeiket, akik szeptemberre újakat terveznek vásárolni. A beérkezett adományokat belföldön és a határon túli magyar területeken még a tanév megkezdése előtt és szeptember első heteiben juttatják el a nélkülözőkhöz.

Ön hogyan segíthet?

Tanszer felajánlásával az országos gyűjtőpontokon.

Online adományozással a szervezet honlapján, ahol a célok között a tanévkezdést kell kiválasztani.

1358-as adományvonal tárcsázásával, alkalmanként 250 Ft-tal támogatva a programot. Egy hívás több iskolai füzet árát fedezi.

Utalással a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány számlaszámára: 10702019-85008898-51100005, megjegyzés rovatban feltüntetve: „tanszer”!

Töltsük meg együtt az üres iskolatáskákat és támogassuk a nehéz körülmények között élő diákok iskolakezdését, hogy minden gyermek valóra válthassa az álmait!

Szoták Orsolya, Fotó: Kalocsai Richárd, MRSZ

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.