Legyen a vendégünk egy mesére!

2018. október 01., hétfő, Kecskemét

Szeptember 30-át, Benedek Elek születésnapját, a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005-től a Népmese napjaként ünnepeljük. Az eseményhez – a tavalyi sikeres programhoz hasonlóan – ebben az évben is csatlakozik a Ráday Múzeum, emlékezve és emlékeztetve a református Benedek Elekre.

A Ráday Múzeum munkatársainak az a célja, hogy a gyermekek és felnőttek számára egyaránt emlékezetes legyen ez a nap, ezért október 1-én 10-16 óráig a Ráday Múzeum (Kecskemét, Kálvin tér 1.) Irányi-termében újra ismert kecskeméti felnőttek mesélnek a gyerekeknek.

Mesélők:
· Laczkóné Pálfi Alojzia nyugalmazott főiskolai docens
· Dr. Kriston Vízi József néprajzkutató
· Varga Nándor elnök-lelkész
· Haui József grafikus, rajzfilmrendező
· Szoboszlay Eszter rajzfilmrendező
· Vass-Eyssen Ábel tanító, drámapedagógus
· Faragó Miklós műsorvezető - Gong Rádió
· Danyi Judit színművész - Kecskeméti Katona József Színház
· Dr. Csatári Bálint geográfus, tanár, az MTA emeritus kutatója

A mesék hallgatóságának iskolai, óvodai csoportokat várnak a program ideje alatt. A zsúfoltság elkerülésére előzetes bejelentkezés szükséges. Szeretettel várják az érdeklődő gyerekeket szüleikkel, nagyszüleikkel is. A mesélő felnőttek 30 percenként váltják egymást, ilyenkor lehet bekapcsolódni a programba. A rendezvényen a részvétel ingyenes.

Ebben az évben a múzeum jótékonységi akcióval is kiegészíti a mesék örömét. Szívesen veszik, ha a mesélő felnőttekhez hasonlóan a látogató csoportok is egy-egy, akár használt, de jó állapotú mesekönyvet hoznak meseládába. Az összegyűjtött mesekönyvekkel a Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályát ajándékozzák meg, hogy a beteg gyerekek örvendezhessenek a gyógyító meséknek.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink