A köszönet szavai

2019. február 21., csütörtök

„A közösség támogató és megtartó erejének olyan megkérdőjelezhetetlen megnyilvánulása ez, amely még sokáig velünk marad." A Ráday utcai tűzben elhunyt négygyermekes családapa, Farkas Zoltán szerettei levelet írtak mindazoknak, akik az elmúlt hetekben támogatták őket.

Nehéz szavakat találni mindarra, ami az elmúlt közel egy hónapban velünk és körülöttünk történt. A fájdalom és a veszteség érzése mellett hálatelt szívvel köszönjük mindazok segítségét, akik ebben a nehéz időszakban mellettünk álltak és gyászunkban bármilyen módon osztoztak. Megindító és felemelő volt a felénk áradó önzetlen szeretet és támogatás számtalan formáját megtapasztalni – ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt.

Köszönjük azoknak, akik akár anyagi támogatásukkal, akár imáikkal és gondolataikkal, akár személyes üzeneteikkel, biztató mondataikkal jelen voltak és vannak családunk életében. A közösség támogató és megtartó erejének olyan megkérdőjelezhetetlen megnyilvánulása ez, amely még sokáig velünk marad.

Különösen köszönjük Bogárdi Szabó István püspök úrnak és a Magyarországi Református Egyháznak, hogy ezekben az embert próbáló időkben gyorsan és hatékonyan intézkedve, egy ország segítő szándékát összefogva álltak mellénk. Imádkozunk, hogy életüket és munkásságukat továbbra is kísérje Isten áldása.

A gyászoló család

Január közepén három kamasz gyújtogatott Budapesten, a 9. kerületi Markusovszky téren, a Ráday Református Felsőoktatási Kollégium térre eső részén. A kollégium lángra kapott, és szinte teljesen kiégett. Az épület második emeletén az egyik vendégszobában tartózkodó 46 éves férfi életét veszítette a tűzben, mindenki más épségben hagyta el a kollégiumot. A református egyház még a temetés előtt 3 millió forint gyorssegélyt utalt át a családnak és nyilvános adakozást hirdetett. 2019. február 20-ig 37.555.320 forint érkezett az elkülönített számlára. Jószándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek, és református egyházi vezetők.

Istent keresem

5Móz 6

„Halld meg, Izráel: Az Úr a mi Istenünk, egyedül az Úr!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →