Médiaképzést hirdet a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft.

2019. szeptember 18., szerda

A Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. tehetséggondozó pályázatot hirdet tartalomkészítő médiamunkatársak képzésére olyan, az újságírás iránt érdeklődő Kárpát-medencei fiatalok számára, akik az írott, elektronikus vagy a vizuális média valamelyik területén képzelik el jövőjüket.

A nyertes pályázók a 2019-2020-as képzési ciklusban anyagi támogatásban részesülnek, melynek feltétele a foglalkozásokon való részvétel. A képzést támogató gyakorlati tevékenységek köre kiterjed műhelymunkákra, intézménylátogatásokra és szakmai tapasztalatcserére is.

A pályázaton az alábbi tematikus irányokra fókuszáló képzési csoportokba nyerhetnek felvételt:

  • Tartalomkészítés alapjai (későbbi specializálódással)
  • Rádiós újságírás
  • Televíziós újságírás
  • Online újságírás
  • Kulturális újságírás
  • Kulturális szakíró, kritikus

Külhoni újságírók az elbírálás szerinti kerülhetnek felvételre a megjelölt képzési csoportok valamelyikébe.

Bővebb információ és jelentkezés az NTGN oldalán.

A cél szakemberek képzése

„A mennyiség önmagában nem lehet minőségjelző, ezt a mindennapi életből is tudjuk, de a szakmai életben a napi gyakorlat minduntalan igazolja″ – mondta a képzés fontosságáról Toót-Holló Tamás, a program egyik vezető oktatója. Mint az NTGN-nek adott interjúban fogalmazott, az utóbbi időszak nagy médiapiaci átszerveződései mind minőségi célú struktúraváltások voltak, melyek természetesen módon mutattak rá a szakemberhiányra is.

„Mivel valóban tehetségek megtalálása és megtartása a cél, kiemelkedő anyagi támogatást biztosítunk a nálunk tanuló fiataloknak – hangsúlyozta Toót-Holló Tamás. – Ez az összeg jelenleg a középfokú szakképzettéggel rendelkezők teljes munkaidős garantált bérminimumához mérhető, vagyis komolyan vesszük, hogy a programban résztvevők felkészülését megélhetési gondok ne akadályozzák.” Ennek tükrében a támogatás feltétele nem csupán a foglalkozásokon való rendszeres részvétel, hanem a minőségi, produktív jelenlét, amit az oktatók mérnek és értékelnek majd. A teljesítménymérés másik célja emelett a megfelelő munkamorál és fegyelem megalapozása is, hiszen egy napilap, rádió vagy televízió szerkesztőségében már élesben kell alkalmazniuk tudásukat, csapatmunkában való jártasságukat.

A Toót-Holló Tamással készült, a képzést bemutató interjú az NTGN főoldalán olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.