Az keresztyén religióra és az igaz hitre való tanítás

2010. február 22., hétfő

altKönyvbemutatóval egybekötött előadásokra várják az érdeklődőket a Károli Gáspár Református Egyetemen február 25-én, csütörtökön délután öt órától.

Kálvin János: Az keresztyén religióra és az igaz hitre való tanítás – Institutio – Szenci Molnár Albert fordítása (Hanau 1624, hasonmás kiadás) és a Biblia Hungarica Philologica – Magyarországi bibliák a filológiai tudományokban című könyvek bemutatójára várja az érdeklődőket az Argumentum Kiadó, a Balassi Kiadó, az Országos Széchényi Könyvtár és a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara. A kiadványokat Bölcskei Gusztáv a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Monok István az Országos Széchényi Könyvtár volt főigazgatója mutatják be. A rendezvényen előadást tart Bogárdi Szabó István a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke : Az Institutio retorikája címmel és Buzogány Dezső egyháztörténész, a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet professzora az Institutio fordításának időszerűségéről és gondjairól.
Az eseményen Fekete Csaba és Dávid István vezetésével elhangzik a 25. és 138. genfi zsoltár. A bemutatót és az előadásokat könyvvásár egészíti ki.

Meghívó

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink