Bemutatták az „500 hangú Biblia” CD-változatát Szegeden

2017. augusztus 22., kedd

Szegeden augusztus 17-én mutatták be a magyar nyelvjárásokat is dokumentáló hangos Biblia CD-változatát. Az „500 hangú Biblia" ötszáz, a Kárpát-medence különböző tájegységeiről származó önkéntes részvételével született meg.

A hanganyag január óta mindenki számára hozzáférhetőa Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány honlapján. Mostantól azonban már CD-formátumban is elérhető. Benyik György teológus, a biblikus konferencia igazgatója a Szegeden tartott CD-bemutatón elmondta: sokféle hangzó Biblia létezik, de ez az egyetlen, amely dokumentálja a mai magyar nyelvhasználat sokszínűségét.

Az önkéntesek háromperces szövegrészleteket olvastak fel az Újszövetségből Szegeden, Szatymazon, Nyíregyházán, Nagykanizsán, Csíksomlyón, Csíkszeredában, Gyulafehérváron, Kolozsváron, Szabadkán, Pozsonyban és Komáromban.

A CD megjelenésének apropója, hogy augusztus 28-án kezdődik a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia, amelynek központi témája ezúttal Pál apostol római levelének értelmezése lesz. A nyugati keresztyén és ortodox teológusok részvételével zajló tanácskozásra a hazai és a közép-európai szakemberek mellett Japánból is érkezik előadó. A konferencia alkalmából augusztus 29-én jótékonysági koncertet rendeznek a szegedi Magyarok Nagyasszonya-székesegyházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Ökumenikus Kórus közreműködésével. A hangverseny során elhangzanak a nagy történelmi egyházak magyarországi képviselőinek üzenetei, amelyekhez kötődve egy-egy felekezet jellemző zenedarabjai csendülnek föl.

A teológus bejelentette, folytatják a kezdeményezést: 2020-ra el szeretnék készíteni a világban szétszórtan élő magyarok hangzó Bibliáját is. Az ószövetségi könyveket öt kontinens magyar közösségeinek tagjai olvassák majd fel.

Magyar Kurír, MTI

Istent keresem

2Tim 3,10–17

„...mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →