Bibliaismereti verseny fiataloknak

2016. szeptember 09., péntek

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét, melyen a korábbiaktól eltérően nemcsak középiskolások, hanem főiskolások és egyetemisták is részt vehetnek, a regisztrációnál közép és haladó szint közül választhatnak.

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolai és egyetemi hallgató jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül. A középiskolások, főiskolások és egyetemisták választhatnak, hogy melyik szintre regisztrálnak. A teológus és hittanoktató hallgatók jelentkezését kizárólag a haladó szintre várják.

Jelentkezni a www.bibliatarsulat.hu/jatek/ oldalon elérhető űrlap kitöltésével lehet 2016. szeptember 25. vasárnap éjfélig. Egyéni versenyzők és (ideálisan legfeljebb 3 fős) csapatok is regisztrálhatnak.

A verseny 2016. szeptember 26. és november 20. között, nyolc héten keresztül zajlik. A résztvevők minden hétfőn kapnak majd e-mailben egy-egy QR kódot, amelyet okostelefonnal leolvashatnak. A kód egy-egy képet, verset, zeneművet vagy éppen filmrészletet rejt, ill. egy kérdést, amely alapján elindulhat az adott héten megkeresendő bibliai fejezet felkutatása. A versenyzőknek a megtalált fejezeten belül egy bizonyos vershez, azon belül egy pontosan meghatározott szóhoz kell majd eljutniuk.

A bibliaismereti játék megfejtését a versenyzők végül úgy kaphatják meg, hogy a nyolc forduló helyes megfejtéseit beillesztik egy keresztrejtvénybe, amelynek függőleges fősora egy nyolcbetűs bibliai nevet ad. Ezt a nevet kell majd beküldeniük 2016. november 20-án, vasárnap éjfélig.

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat, koncertjegyeket és más értékes ajándékokat sorsolnak ki. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2016. november 27-én, advent első vasárnapján ökumenikus istentisztelet keretében kerül majd sor Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. A szervezők úgy vélik, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Forrás: bibliatarsulat.hu

Istent keresem

2Tim 2,19–26

„De az Úr szolgája ne viszálykodjék,...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →