Csűry István Németországban

2010. október 09., szombat

A királyhágómelléki püspök egyebek mellet a diakóniai együttműködés lehetőségeiről tárgyalt a Németországi Református Egyház vendégeként.

 

alt

Október 7-én Csűry István püspök Antal János külügyi előadótanácsos társaságában bemutatkozó látogatást tett a frízföldi Leer városában, a Németországi Református Egyház székházában - olvasható a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Sajtószolgálatának közleményében. A Németországi Református Egyház részéről Jann Schmidt püspök képviseletében Hilke Klüver asszony, Dietmar Arends, az ökumenikus és diakóniai ügyosztály vezetője, Wolfgang Wagenfeld, a Református Egyház diakóniai szolgálatának igazgatója és Ulf Preuß sajtószóvivő látta vendégül az egyházkerület képviselőit.

Mint a közlemény fogalmaz, a két egyház közötti kapcsolat egyházvezetői és gyülekezeti szinten is több éves múltra tekint vissza: a Németországi Református Egyház diakóniája kiemelt támogatója a Királyhágómelléki Református Egyházkerület missziói szolgálatának, különösen az élesdi gyermekotthon vonatkozásában. A vezetői szintű találkozás célkitűzése az eddigi kapcsolatok kiértékelése volt, valamint a jövőbe mutató együttműködési lehetőségek számbavétele a két egyház ökumenikus és diakóniai munkásságában.

A megbeszélésen több más téma mellett szó esett az erdélyi, illetve partiumi protestáns identitás kérdéseiről, a kisebbségi egyházaknak a többségi egyházhoz és az államhoz fűződő viszonyáról, valamint az együttműködés konkrét lehetőségeiről is.

"A testvéri látogatás hagyományteremtő kezdeményezés, a Németországi Református Egyház küldöttsége a közeljövőben felkeresi egyházkerületünket" - áll a közleményben. Az egyházaik közötti kapcsolatok megerősítése jelképeként Csűry István püspök a Váradi Biblia hasonmás kiadásának egy példányát ajándékozta a vendéglátóknak.

Istent keresem

Jel 20,1–6

„…vele fognak uralkodni ezer esztendeig” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →