Erősebb református képviselet Európában

2011. június 10., péntek

Márciusi megválasztása óta első ülését tartja a Református Egyházak Világközösségének (REV) európai vezetőstestülete Utrechtben június 10-11-én.

Az európai református egyházak márciusi, prágai tanácsülésén megfogalmazott céloknak megfelelően elsőrenden az egyházak közötti szorosabb kapcsolat kialakítása, illetve a református teológiai szempontok ökumenikus érvényre juttatásának lehetősége szerepel a napirenden. A bizottság ezzel kapcsolatban elsősorban az Európai Protestáns Egyházak Közösségével (GEKE) való kapcsolat újragondolását kezdeményezi, amelytől a református szempontok határozottabb érvényesítését várja az aktuálisan zajló teológiai tanulmányi folyamatokban.

 

Szó esik még az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) megújításáról és ez ezzel kapcsolatos református álláspont kialakításáról. Az ötfős bizottság ülésének témája emellett a tagegyházakkal való kommunikáció javítása, egy új honlap elindítása éppúgy, mint a gazdasági igazságosság kérdésével kapcsolatos európai álláspont előmozdítása, illetve a REV globális stratégiájának értékelése.

A vezetőstestület elnöke Jan-Gerd Heetderks (Hollandiai Protestáns Egyház), tagjai Martina Wasserloos Strunk (Németországi Református Szövetség) és Ódor Balázs (MRE) alelnökök, Sandy Horsborough titkár (Skót Egyház) és Kerstin Koch pénztárnok (Lippei Egyház).

MRE Külügyi Iroda

Istent keresem

Lk 9,28–36

„Ez az én fiam, akit kiválasztottam…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink