Felüdítő olvasás – a Közös(s)ég Magazin új száma

2010. július 13., kedd

altA Közös(s)Ég Magazin júliusi száma utakat mutat és tippeket ad a pihenéshez, az alkalmak kihasználásához. Nagy László meditációs út bejárására hív, a REND szervezői pedig a boldogmondások ösvényén vezetnek bennünket fel a Kilátóra, ahonnan már egészen más a nézőpont.

altA kánikulával megérkezett a szabadság, a jól megérdemelt pihenés ideje. Lazítani azonban nem is olyan könnyű. „A külső pörgés mindig az önmagunktól való menekülés biztos jele.” Amikor tehát le kell nyugodni, szembetalálkozunk önmagunkkal, ami néha valóban félelmetes. Mégis testünknek-lelkünknek szüksége van időre a regenerálódáshoz.

A Közös(s)Ég Magazin júliusi száma utakat mutat és tippeket ad a pihenéshez, az alkalmak kihasználásához. Nagy László meditációs út bejárására hív, a REND szervezői pedig a boldogmondások ösvényén vezetnek bennünket fel a Kilátóra, ahonnan már egészen más a nézőpont.

Béres István és Korpics Márta a zarándoklás történetéről és jelentőségéről tanítja az olvasókat. Bagdán Zsuzsanna szerint akkor tudunk magunk is kikapcsolni, ha a gépeinket is kikapcsoljuk magunk körül. Miklya Luzsányi Mónika és Szakolczai Éva adnak tippeket, hogyan töltsünk minőségi időt a családunkkal akár játék közben, akár a vasárnapi ebéd mellett.

Keresztény emberek, még lelkészek és papok is szoktak kikapcsolódni. Hogy ezt bizonyítsuk, gyűjtöttünk néhány hírt gokartozó, rappelő, blogoló vagy éppen kempingező szolgáiról az Úrnak. Tóth Sára szerint a munka és a pihenés szembenállásába belehasadt emberek vagyunk. Vajon a mennyben legalább pihenni fogunk? Vizsgáktól megviselt diák vált levelet a nyárral, és megkeressük az évszak igazi értékeit. Pál Ferenc atya tanulságos történetein keresztül tanulhatunk meg önfeledtnek lenni.  Kókai Géza és Szász Júlia Szende írása szerint békesség lesz közel és távol, akkor is, ha egyébként „nincs nyugalom”.

Forrás: parokia.hu

Istent keresem

Lk 9,51–62

„Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink