„Isten békét hirdet népének”

2013. január 31., csütörtök

„Merjünk hinni a békében" – Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának főtitkára bejelentette a világtanács 10. Találkozóját.

„Tudom és Ti is tudjátok, hogy mindenki arra vár, hogy meghallhassa a szavát annak, aki a békét hirdeti, hirdeti, hogy vége a harcnak, a szenvedésnek és a küzdelemnek. Az emberek várják, hogy a béke megszülessen és beszéljen. A béke a maga teljességében. A béke erőszak nélkül. Béke és barátság. Béke és igazság. Béke és reménység. Béke a családban. Béke a városokban. Béke az egyházak között. Béke az országok között, a világunkban. Béke a vallások között. Hinnünk kell benne" – mondta Olav Fykse Tveit Szöulban. A 85. zsoltárt megidézve kijelentette, hogy a gyülekezeteknek, az embereknek reménykedniük kell a béke eljövetelében és béketeremtőnek kell lenniük maguknak is, hogy a 60 éve elválasztott Korea ismét egységes legyen.

„A koreai emberek régóta vágynak már a végső békére, amely újra összekapcsolhatná életüket a békében és egyúttal a térségben is". Ugyanakkor kijelentette, hogy Izrael, Palesztina és Szíria népe is erre vágyik.
A főtitkár örömmel néz az Egyházak Világtanácsának 10. Találkozója elé, amelyet ősszel fognak megtartani a dél-koreai Busanban. A gyűlés témája: „Az Élet Istene, vezessen minket az igazsághoz és a békéhez."

„Isten békét hirdet népének, hogy nyugalmat adjon a nyugtalanságban, hiányosságainkban és bűneinkben. Ha Isten békét hirdet, akkor mi is lehetünk béketeremtők. Mi is hirdethetjük a szavait és elhozhatjuk a békét mások életébe" – foglalta össze, feltéve a kérdést: „Figyelünk e Isten beszédére és hívására?"

Ma olyan világban élünk, ahol az életünket sok fenyegetés éri, a szakadék folyamatosan növekszik a gazdagok és a szegények közt, egyre több a fiatal munkanélküli. A klímaváltozás következményei egyre drasztikusabbak, egyre veszélyesebb mértéket öltenek. A 85. zsoltár őszinte reakció a romlottságra, a felszínességre és a bűneinkre. Isten megbocsát, helyreállít, feléleszt, még akkor is, ha ez a megbocsájtás nem megérdemelt.

Fordította: Zrak Ákos
Források:
http://www.oikoumene.org/en/resources/documents/general-secretary/sermons/god-will-speak-peace-to-his-people.html
http://www.oikoumene.org/en/news/news-management/eng/a/article/1634/dare-to-believe-peace-is.html

 

Istent keresem

1Thessz 2,13–16

„Mert ti, testvéreim, hasonlóvá lettetek Isten gyülekezeteihez,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →