Áldás, békesség! Isten hozta megújult honlapunkon!

2009. december 16., szerda

Fekete ZsuzsaEgy röpke percre megállnak a klaviatúrán ujjaim, nem serénykedem újabb hírek írásán, csak nézem megújult honlapunkat, ami még számomra is szokatlan. Ízlelgetem, barátkozom vele. Új oldalunkon nemcsak tartalmasabb cikkeket olvashat, hanem a korábbinál több képet nézegethet és újdonság, hogy hallgathat majd interjúkat, riportokat. Mégsem tartom fontosnak, hogy innovációs részletekkel untassam, mert tudom, hogy a saját tapasztalata sokkal többet nyom majd a latban, mint a szavaim. S mint, ahogyan minden változik körülöttünk, abban is biztos vagyok, hogy honlapunk is tovább formálódik majd.

Nem tudok elvonatkoztatni hírszerkesztői múltamtól, a fejemben azonnal összeáll a néhány soros hír, amely így kezdődne: Megújult a Magyarországi Református Egyház honlapja. A hír műfaja azonban nem tudja visszaadni azt az érzést, ami átjár. Hogy miért? Mert a hírek a tényekről szólnak. Bennem pedig érzések és képek kavarognak. Érzések, amelyek felülírják a fáradtságot, ami helyébe most a hála lép. Pillanatképek a kollégáimról, akik magukat nem kímélve dolgoztak azért, hogy igényesebb, tartalmasabb oldal fogadja Önt, aki böngészi oldalunkat.

Mindenhonnan ömlenek ránk a hírek, és valljuk be, hogy nem könnyű válogatni, mi az, amit beengedünk. Írásaink nem a ma megszokott, népszerű bulvár hírek. Nem szerepelnek benne celebek, felkapott sztárok, extrém módon kiélt ösztönök. Főszereplői nem percemberek, kampányoló politikusok, hanem közöttünk járó hús-vér emberek: lelkipásztorok, diakónusok, szeretetszolgálati munkatársak, pedagógusok, tanárok, gyülekezeti tagok. Egyszerű mindennapi emberek, akik szinte soha nem kerülnek reflektorfénybe, pedig segítő kezet nyújtanak a rászorulóknak: élelmet adnak a szegénynek, lelki támaszt csüggedőnek, otthont a kitaszítottnak, értéket az eltévelyedettnek, biztonságot a kiszolgáltatottnak, reményt az elkeseredettnek. Határon túli és anyaországi reformátusok, akik azon munkálkodnak, hogy jobbá tegyék a világot, amelyben élünk. A www. reformatus. hu rólunk és nekünk szól. Ezért is kérjük és várjuk, hogy ossza meg velünk gyülekezete, iskolája, intézménye, szolgálata híreit, hogy minél több emberhez eljuttathassuk! Új levelezési címünk: info@reformatus.hu

Akkor tudjuk majd, hogy jó úton járunk, hogyha Ön, Kedves Olvasó egyre többször visszatér hozzánk tiszta hangra szomjazva.

Szeretettel várjuk!

Fekete Zsuzsa
főszerkesztőIstent keresem

Lk 20,9–19

„A kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink