Kegyeleti emlékparkot hoznak létre Hajdúsámsonban

2010. október 25., hétfő

Exhumálták a hajdúsámsoni református temetőben lévő sírokat. A földterület egyik részén kegyeleti emlékparkot hoznak létre.

Szakemberek közreműködésével exhumálták a hajdúsámsoni református temetőben lévő sírokat. A belvárosban fekvő több mint négy hektáros temetőt 1982-ben zárták be.

altTörvényi szabályozás szerint azonban a helyet funkciója szerint tovább kell használni, vagy fel kell számolni. A sámsoni presbiterek ezért úgy döntöttek, megszüntetik a régi temetőt. A földterület egy részét értékesítik, míg a másik részen kegyeleti emlékparkot hoznak létre, ahová az exhumált földi maradványokat a nyáron véglegesen eltemették.

Az emlékparkkal szeretnének méltóképpen megemlékezni az elhunytakról. November 1-jén, hétfőn délután 16 órától Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök hirdet igét, majd Szabadi Árpád hajdúvidéki esperes avatja fel az emlékművet. A temető felszámolásáról Lovász Krisztián helyi lelkipásztortól hallhatnak. A földbirtokos Budaházy családról, akik a temetőt a 19. század második felében a református gyülekezetnek ajándékozták, Tóthné Szathmáry Irén családtag emlékezik meg.

Az emlékpark kialakítását saját erőből valósította meg a Hajdúsámsoni Református Egyházközség.

Forrás: ttre.hu

Istent keresem

5Móz 7

„Hiszen te Istenednek, az Úrnak szent népe vagy.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →