Még szavazhatnak a Jószolgálati-díj jelöltjeire

2017. október 18., szerda

Másodszor ismerik el Jószolgálat-díjjal azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal, napról napra végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért.

A 2017/18-as évadban október 4-től várják a díj honlapján öt kategóriában a jelöléseket: életműdíj valamint hivatásszerűen és önkéntesen végzett szociális munka egyéni és szervezeti/közösségi kategóriáiban.

A jelöléseket a joszolgalatdij.hu/jeloles oldalon lehet megtenni, 2018. január 31-ig. 

A pályázatok értékelése is összhangba kerül a díj céljaival, a szakmai bizottság a hivatásszerűen végzett szociális munka kategóriáiban választ díjazottakat, míg az önkéntes kategóriákban a felterjesztések alapján jövő májusban online szavazással a társadalom választhatja ki azokat a személyeket és civil közösségeket, akiket érdemesnek gondol a Jószolgálat-díjra. 

A Jószolgálati díj idei nagykövetei: Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő és Lackfi János, József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő, akik személyükkel és munkáságukkal támogatják a díj céljait. A szakmai bizottság tagja Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat szociális programokért felelős vezetője is.

A 2017-es díjazottakat bemutató kültéri kiállítást Budapest után, 2018. áprilisáig vidéki nagyvárosok főterein tekinthetik meg az érdeklődők. A szervezők ezzel is a tevékeny szeretet számos formáját szeretnék hirdetni, hiszen a rászorulókért tenni mindannyiunk közös felelőssége. 

További részletek a Jószolgálat-díj honlapján és közösségi oldalán valamint a Kapcsolódó letöltések menüpontban érhetők el. 

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink