Péntek délután érkezik Haitira a Református Szeretetszolgálat csoportja

2010. január 14., csütörtök

alt

Pénteken hajnalban elutazik a Magyar Református Szeretetszolgálat Haitira. A segélyszervezet már csütörtökön indult volna a földrengés sújtotta területre, de lezárták a légi közlekedést ezért egyetlen segélyszervezetet sem engednek be a szigetországba. A repülőtér lezárása után, új útvonalat keresve a szeretetszolgálat tizenhárom fős csoportja péntek hajnalban utazik a földrengés sújtotta területre.

 

Orvosokkal és mentőkutyákkal indul a bajbajutottak segítségére a Magyar Református Szeretetszolgálat. A kiutazó csoport öt orvosból, három mentőkutyából és egy segítőkből áll. A mentőcsapat -INSARAG minősítéssel rendelkező kereső kutyák és szakemberek, a Pest megyei kutatócsoport tagjai - a Haitin kedden végigsöprő 7-es erősségű földrengés sebesültjeit részesíti elsősegélyben, ellátásban és mentőkutyákkal további túlélők után kutat. A küldöttség kötszert, gyógyszert, infúziót, emelő, vágó eszközöket visz magával a saját munkájuk megsegítésére. A csoport várhatóan több, mint egy hetet tölt a területen.

Az áldozatokról és a sebesültek számáról eddig hivatalos adat még nem érkezett. Összedőlt egy kórház, és a sebesülteket szinte lehetetlen kórházba szállítani. A közlekedés nehézkes, hiszen az úthálózatban is hatalmas pusztítást végzett a földrengés. Szökőárriadót rendeltek el a környező területekre, de mostanra visszavonták, így remélhetőleg nem kell újabb pusztításokra készülni. A csoport másfél nappal a földrengés után érkezik és tíz napot tölt a katasztrófa sújtotta területen, vélhetően a fővárosban Port au Prince-ben. Az ENSZ-el kötött megállapodás értelmében oda küldik az orvosokat és mentőkutyákat, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre. A Magyar Református Szeretetszolgálat segítségnyújtó akciója alatt a tervek szerint folyamatosan hírt adnak a fejleményekről a www.jobbadni.hu weboldalon.

Istent keresem

5Móz 30

„Válaszd hát az életet, hogy élhess te és az utódaid is!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →