Szabadidős programok

2012. július 12., csütörtök

A Konfi+ szüneteiben az alábbi programoknak lehetsz részese.

Szerda este:

Tessék – Te mint segítő és én a sérült kapcsolatban

Egy ismerős kérdés, ha nem értünk valamit. Odafordulást jelent, hogy megtudjuk, miről van szó, megismerjük az ismeretlent. Fogyatékkal élő embertársaink világa rejtett azok előtt, akiknek nincs kapcsolata velük. Íme, egy lehetőség, hogy meghallgasd őket, beleéld magad helyzetükbe, kapcsolatot teremts velük. Mindezt játékosan, azért, hogy komolyan vegyük őket. Tessék – hangzik el, amikor adunk vagy kapunk valamit. Adni öröm, ha tudjuk, mire van szüksége a másiknak. Segítő kezet nyújtani pedig csak felkészülten lehet. Tanuld meg a helyes viszonyulást, a kapcsolatba kerülés és segítségnyújtás módjait. Kapcsolj ki, és játssz velünk. Kapcsolódj be a számodra eddig idegen közösségekbe, mert fontos, hogy kapcsolj, ha környezetedben szükség van segítségre! Várunk Téged is, hogy megismerj minket – csak tessék.

Csütörtök délután:

kézműves foglalkozás

Toma Krisztina vagyok, Zsámbékon élek két gyermekemmel. Regina 18 éves, Bence 16 múlt. Könyvtárosként dolgozom, 1999-től a Játsszunk Együtt Baráti Egyesület vezetőjeként a játszóházvezetést, a népi kismesterségek oktatását is végzem. Szeretem a jó zenéket, erdélyi és moldvai táncokat tanulok. A környezetvédelem és a hagyományőrzés, a viseletek kutatása a hobbim. 9 évet töltöttem a zsámbéki Szakiskola könyvtárában, s óraadóként közvetlen tapasztalatokat gyűjthettem a 15-20 éves korosztály gondolkodásáról, problémáiról.

Csuhéangyalka, gyékényalátét vagy kosárka készíthető egy kis türelemmel a Játszóházban! Alapanyag lesz, de szemfülesek nádat, csuhét hozhatnak. A nádból bicskával kis csónakot készíthet a férfinép.

Szerda, csütörtök este:

SDG: BEFOGADÓ teaház

A 2009-es Csillagpontonra született meg BeFogadó elnevezésű kávéházunk, mellyel azóta más egyházi rendezvényeken is megjelenünk: egyházmegyei ifjúsági találkozó, ZeFIR, REND, iskolai csendesnapok. Vendégeink kiszolgálásán túl, nevünkhöz hűen hangulatos, barátságos, befogadó légkört igyekszünk teremteni kávéházunkban, ahogyan az igei is mondja: "Azért fogadjátok be egymást, miképpen Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére". (Róm 15,7)
A magunk számára is meglepő a kávéház elmúlt időszakban tapasztalt népszerűsége. Kérdés, hogy mire alkalmas ez a forma, kiknek szól, milyen tartalommal tölthető meg.

Kiállítás: AGORA, Novella-olvasás

Bölcs: Időnként megpróbálom a dolgok lényegét megkeresni. Nem mindig sikerül. De a keresést nem adom fel. Néha másokat is megkérek, hogy segítsenek, nő az esély. Több irodalmi alakból vagyok összegyúrva. Van bennem egy kicsi Thomas Sawyer kíváncsiságából, Tímár Mihály romantikájából, Kárász Nelli szomorúságából, Kosztolnyi Dezső játékosságából, Karinthy Frigyes kreativitásából, Örkény István szellemességéből, József Attila félénkségéből. De nem hozzájuk mérem magam. Szerényebb vagyok. Inkább a mindenséghez!

Kiállítás: AGORA

A mi értelmezésünkben az AGORA egy olyan multifunkcionális közösségi tér, amely a találkozásnak, a kultúra és a közösség megélésének, a játéknak, a piacolásnak széleskörű értelmezésen alapul, s igyekszik minden látogatónak kínálni valamit. Úgy lépdelhetünk majd a sátrak és pultok közt, mint egy valóságos piacon, ahol sok lehetőség közül lehet választani.

A piactérhez több kulturális, közösségi, játékos program is kapcsolódik.

Lesz játéktér, melyben a míves figurák mellett visszaidézzük a sakk izgalmas csatáit, lesz helye az imakertnek, beléphetünk könyvtárba, ahol novellákat olvashatunk, elrendezhetjük a Biblia könyveit, magunkra ölthetjükKálvin alakját, és mini kiállításon is részt vehetünk. A virágboltban nálunk szavakra lehet szert tenni. Mire is?

Szóvirágos

A gondolatok olyanok, mint a virágok: ügyes illesztgetéssel összeállnak egy csokorba. Kötöttünk is néhány bokrétát a Közös(s)Ég Magazin műhelyében, amit szeretnénk átadni. Lehet nálunk szemezgetni, de bíztatjuk a látogatót, hogy maga is bátran próbálkozzon meg a kötészettel, hiszen aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

Az AGORA az a hely, ahol újra találkozhatunk!

Novella-olvasás esténként

Itt az történik, hogy fogok egy könyvet, kinyitom a megfelelő résznél, és felolvasom a már kijelölt novellát. Ezt már évek óta, gyerekkorom óta így teszem, amióta megtanultam olvasni. És még a novellák is jók! Szárszón is olvasok! Éjjeli baglyoknak és alvásra vágyóknak előnyös!

Istent keresem

1Thessz 2,13–16

„Mert ti, testvéreim, hasonlóvá lettetek Isten gyülekezeteihez,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →