Magyar Református Egyház

Hetvenöt év – „Mindeddig megsegített minket az Úr”

Az Angliai Magyar Református Egyház március 12-én ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját. A templom teljesen megtelt az emlékező és örvendező gyülekezettel, amely hálát adott az elmúlt évekért és kérte az Úr áldását a jövőre is. Salánki István lelkipásztor beszámolója.

Igehirdetésében az alapító lelkipásztor, Dobos Károly unokája, Dobos Ágoston János evangéliuma 3. fejezete alapján megtérésre hívta a jelenlévőket, hiszen ahogy a múltat, a jövőt is csak az Úrral érdemes élni. Ünnepi beszédet mondott Magyarország nagykövete, Kumin Ferenc, köszöntötte a résztvevőket Csicsó János angliai római katolikus főlelkész, és visszaemlékező beszéddel, valamint hegedűvel kísért énekkel tett bizonyságot Dobos Ágoston.

Angliai Magyar református Egyház ünnepi istentisztelet 2., 2023. (f.Angliai Magyar református Egyház)

Sokan hozzájárultak az ünnepi esemény megszervezéséhez. A vendégek igei szolgálattal és köszöntésekkel, a gyülekezet a sok finom étellel és süteménnyel.

Fotó: Angliai Magyar Református Egyház

A vasárnapi iskolai tanítók és segítők értékes bibliai tanítással és sok játékkal, kézművességgel kötötték le a szokásosnál majdnem kétszer hosszabb alkalom alatt a gyerekeket. Az istentisztelet után szeretetvendégség várta a gyülekezetet az udvaron. Az eseményen könyvbemutató is volt. 75 év – Mindeddig megsegített minket az Úr címmel visszatekintő kiadvány jelent meg az Angliai Magyar Református Egyház múltjáról és jelenéről.

Kisfilm is készült, amely bemutatja a múltat és képet ad a jelenről. Ez – az ünnepi istentisztelet teljes felvételével együtt – a gyülekezet YouTube-csatornáján is megtekinthető. Salánki István lelkipásztor hálát adott az Úrnak a gyülekezetért. Azt kívánta, maradjon ez így még sokszor 75 évig.