Karácsonyi Harangszó

2010. december 16., csütörtök

Ünnepi írásokkal, Karácsonyi emlék címen új rovattal és Óesztendő-oldallal jelent meg a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapjának legfrissebb száma.

alt„Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszletrendező” – az idei utolsó Harangszó-lapszám címoldalán Karácsonyi szeretethimnusz olvasható, valamint Csűry István püspök ünnepi pásztorlevele.

Az ünnepi szám Karácsonyi emlék címen új rovatot is tartalmaz, melyben Bereczki András, Boros J. Attila és Makay Botond egy-egy emlékezetes karácsonyára emlékezik. Hogyan ünnepelte a karácsonyt Kálvin? A kérdést a szerző, Békefy Lajos válaszolja meg.  

A lap ifjúsági rovatában Visky István írása és betlehemes játék olvasható. A 89-es szilágysági szabadító karácsonyra Molnár Kálmán naplójegyzete tekint vissza.

Az ünnepi lapszám Óesztendő-oldallal zárul, ahol többek között, a több éves hagyománynak megfelelően, a Harangszó 2010-es lapszámainak szerzői névsora is szerepel.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban, változatlan, lapszámonkénti 1,50 lejes áron. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Istent keresem

1Thessz 2,13–16

„Mert ti, testvéreim, hasonlóvá lettetek Isten gyülekezeteihez,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →