Koreába utaznak egyházunk képviselői

2010. szeptember 02., csütörtök

A Koreai Presbiteriánus Egyház 95. Zsinatára meghívást kapott Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Ódor Balázs, a Zsinat Külügyi Irodájának vezetője.

altA Koreai Presbiteriánus Egyház 95. Zsinatára meghívást kapott Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Ódor Balázs, a Zsinat Külügyi Irodájának vezetője.

Az esemény Dél-Korea Kyung-man tartományában, Chang-won városban, a Yanggok Templomban lesz, szeptember 6. és 10. között.
A Zsinat fő témái között szerepel az egyháznak, mint a következő generáció hitéleti nevelőjének szerepvállalása, valamint a Koreai Egyház jövője.

Az öt nap programjai között kiemelt esemény a szeptember 7-ei ökumenikus istentisztelet, melyen Bölcskei Gusztáv püspök hirdet igét. Erre az istentiszteletre meghívták a Koreai Egyház ökumenikus és nemzetközi partnereit, itt találkozik majd a 95. Zsinat minden résztvevője.

Szeptember 12-én szintén Bölcskei Gusztáv püspök szolgál igehirdetéssel, mely után lehetőség nyílik a Magyarországi Református Egyház működésének bemutatására és az egyházak közötti együttműködés lehetőségeinek megbeszélésére. A magyar delegáltak ezenkívül teológiai előadást tartanak koreai doktorandusz hallgatóknak.

A Koreai Presbiteriánus Egyház vezetői a személyes látogatást fontos lépésnek tartják, mellyel a két egyház még szorosabbá teheti kapcsolatát. A Magyarországi Református Egyház és a Koreai Presbiteriánus Egyház együttműködése, amit 2006-ban együttműködési megállapodás formájában is rögzítettek, hosszú múltra tekint vissza és magába foglalja a teológiai képzést, valamint az egyház missziói és diakóniai szolgálatot is.

A 2009. május 22-i Alkotmányozó Zsinat résztvevőinek küldött üzenetében dr. Seong Gi Cho főtitkár megerősítette, hogy a magyar református közösségre kiemelt szövetségesként tekintenek Isten missziójában. „Bár nem vehetünk részt az Alkotmányozó Zsinaton – fogalmazott a főtitkár –, lélekben veletek vagyunk és imádkozunk azért, hogy Isten kegyelme és vezetése legyen a Magyar Református Egyházzal. Isten adjon erőt nektek, hogy továbbra is Isten igazságának és békéjének beteljesítését munkáljátok és másokat is erre vezessetek.”

A Koreai Presbiteriánus Egyház ünnepi Zsinatáról és az egyház történetéről angol nyelven itt olvashatnak.

Istent keresem

Bír 17

„Most már tudom, hogy jót fog tenni velem az Úr, mert egy lévita lett a papom” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink