A református félóra február 17-i ajánlója

Dátum
2021. február 17., 13:30 –
2021. február 17.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Balog Zoltán dunamelléki püspököt választották a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökévé az egyház február 17-i zsinatán Budapesten. A református egyház lelkészi vezetőjét a négy egyházkerületet vezető püspök közül választotta meg titkos szavazással az egyház döntéshozó testülete, a lelkészi és világi tagokból álló 100 tagú zsinat.
  • Kezdődik a böjt. A húsvétot megelőző negyven nap az elcsendesedés időszaka. Önmagunk belső felkészítése az ünnepre. A böjt akkor valódi, ha magunknak választjuk, szabadon éljük meg - véli dr. Bodó Sára lelkipásztor, egyetemi docens.
  • Szinte az összes református idős otthonban megkapták már a lakók és a dolgozók a koronavírus elleni első oltást. A szakember szerint a járvány miatt felértékelődött a személyes kapcsolatok szerepe. A hozzátartozók már nagyon várják, hogy újra találkozhassanak szeretteikkel.
  • Üdítő, vagyis igehirdetés és dicsőítés nyújtott felfrissülést a kárpátaljai református fiataloknak a szigorú januári karantén után. A programot a Beregszászi református templomban tartották.
  • Cseri Kálmán egykori pasaréti lelkipásztor igei gondolataival zárjuk műsorunkat.

A Kossuth Rádió hullámhosszán február 17-én, délután fél 2-kor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető Fekete Zsuzsa.

Áldás, békesség.