Média

SAJTÓKAPCSOLAT

Somorjai Balázs | kommunikációs igazgató

e-mail: kommunikacio[kukac]reformatus[pont]hu

Ajánló

Hetilap

Rádió

Vallás és média

Farkas Zsuzsanna - Média és Vallás interjú 2023. január - Fotó: Todoroff Lázár

Technológiai mobilitás, egyházi stabilitás

Keresztyénként vannak olyan válaszaink, amelyekre szüksége van az embereknek, akkor is, ha a végtelen információs zajban nem is érzik azok hiányát az életükben – vallja Farkas Zsuzsanna, újságíró, kommunikációs tanácsadó, akivel arra kerestük a választ, hogyan tud az egyház önazonosan alkalmazkodni a technológiai változásokhoz.

TeSo borítókép (f.teso.blog)

A forma „update”, a tartalom változatlan

Miként lehet a formát úgy naprakésszé tenni, hogy a tartalom változatlan maradjon? Milyen szerepe van az egyháznak a virtuális figyelemért folytatott küzdelemben? Milyen céljai lehetnek egy kárpátaljai, fiatalok által szerkesztett, igeközpontú blognak? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Molnár-Kovács Dorottyával a TeSó blog írójával, aki akadémiai környezetben az egyházi kommunikáció témájával is foglalkozik.

hallgatlak_borito

Őszintén Isten felé fordulva – az Instagramon is

– Nem kellene, hogy nehéz legyen Istenről beszélni a hétköznapokban, csak sokszor nem működik a vallásos nyelvezet vagy túl erőltetetten közelítjük meg a kérdést – véli Jakab István marosvásárhelyi designer, a @hallgatlak oldal készítője. Az igeközpontú egyedi felület öt éve indult el a közösségi médiában.

További tartalmak

Közlemények

pexels-pixabay-33786.jpg

Emelkednek az egyházi nyugdíjak

Július közepén már emelt összegű nyugdíjat kaphatnak az egyházi nyugellátásban részesülők. A Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa átlagosan 10 százalékos nyugdíjemelésről döntött.

További tartalmak

További hírek

Megjelent a Confessio idei első száma

A negyedévente megjelenő lap aktuális számának témája a református segítség Kárpátaljának, Ukrajnának. A cikkek elérhetők az interneten is.

A Skót Misszió és Derencsényi István a Bizony, Isten! csatornán

Két újabb református tematikájú videót tekinthetnek meg az érdeklődők a Bizony, Isten! YouTube-csatornán. Az egyik videóban a két éve nyugalmazott debreceni lelkipásztorhoz, Derencsényi Istvánhoz látogathatnak el a stábbal, míg a másikban a Skót Misszió munkájával és mindennapjaival ismerkedhetnek meg.

Az erőtlenségben rejlő erő

Felszabadító őszintén beszélni a nehézségekről. Tanulhatunk általa, erőt meríthetünk abból, ha megismerjük egymás történetét. A Találkozás című televíziós sorozat készítői küldetésüknek tekintik bemutatni olyan emberi történeteket, amelyek azt közvetítik: elesettségünkben és kiszolgáltatottságunkban is lehetséges rátalálni Istenre. Ambrus Eszter szerkesztővel és Nagy-Bozsoky József rendezővel beszélgettünk missziójukról.

Csend a fronton

Nyugaton a helyzet változatlan címmel jelent meg tavaly szeptemberben Edward Berger filmje, amely Erich Maria Remarque 1928-ban írt regénye alapján készült, és nem az első kísérlet a könyv megfilmesítésére. A néző végigkíséri a főszereplő iskolás Pault, ahogy fiúból katonává válik. A film érzelmi hullámvasút, amely során megkérdőjelezzük emberségünket, illetve a remény és hit nélküli lét értelmét.

A TikTok hálójában

A közösségi média jelenléte átformálta kapcsolatainkat, napjaink fiataljai nem ismernek közösségi háló nélküli világot. A rendelkezésre álló platformok használata azonban veszélyeket is rejt. A Biblia tanítása testünk megbecsülésére figyelmeztet, a médiában viszont sokszor mégis ennek az ellenkezőjével találkozunk. Életveszélyes kihívások, érzékeny vizuális tartalmak, álhírek keringenek a közösségi platformokon.

További tartalmak

Videók és galériák

Megjelenések