Média

Ajánló

Hetilap

Rádió

Online

Biblia.jpeg

Nyáron is Minden időben

A járványügyi korlátozások enyhítésével is folytatódik a Minden időben című reggeli online áhítatsorozat. Az új videók június 8-tól heti egy alkalommal, hétfőnként kerülnek fel honlapunkra.

Tovább a cikkhez

Confessio

Közlemények

Jelölő gyűlések egyházunkban

A Magyarországi Református Egyház négy egyházkerületének 27 egyházmegyéjében indult el a tisztújítási folyamat. A jelölő közgyűléseket nem azonos időpontban tartják.

koronavírus

Istentiszteletek az egészségügyi szabályok betartásával

A kötelező maszkviselésre emlékeztet, valamint legfeljebb százfős beltéri istentiszteletek tartását és gyakoribb hétközi alkalmakat javasol a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége az erősödő koronavírus-járvány miatt.

További tartalmak

További hírek

Kiállok az igazságért, másként nem tehetek

„Protestáns vagyok, azaz protestálok, mert ott van a szívemben a felelősség” – indokolja határozott kiállását a Meseország mindenkié című mesekönyv gendermeséi kapcsán megkérdezett és a nemi érzékenyítésről véleményét kifejtett Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékalapító professor emeritája.

Újat mondani Trianonról

A száz évvel ezelőtti békeszerződés hatásaival foglalkozik a Sárospataki Füzetek legújabb száma.

Válasz az evangélium kérdésére

2020 februárjában jelent meg a Dunántúli Református Egyházkerület kiadásában Literáty Zoltán: Ki ez? 91 prédikáció Jézus Krisztusról, az Isten Fiáról Márk evangéliuma alapján. Példatár a sermo műfajához. (További tíz sermo Ravasz László, Charles H. Spurgeon, Czeglédy Sándor, Boross Géza és Nagy István tollából) című prédikációs kötete.

Mese

„Helyesnek tartom, hogy a jobb megértésért valóban kölcsönös erőfeszítéseket kell tenni, addig nem gondolom, hogy szó nélkül tolerálható az a nyílt háború, amelyet a zsidó-keresztyén civilizáció emberképe ellen indítottak.” Köntös László a Meseország mindenkié című könyvről.

További tartalmak

Megjelenések