Média

SAJTÓKAPCSOLAT

Somorjai Balázs | kommunikációs igazgató

e-mail: kommunikacio[kukac]reformatus[pont]hu

Ajánló

Hetilap

Rádió

A Református félóra június 19-i adásából: Majdnem húsz év után hálával vonul vissza Tóth János, a Gyökössy Endre Intézet alapító vezetője.

Nézze vissza műsorainkat!

Hírek

„Jézus Krisztus azért jött, hogy életünk legyen és bőségben éljünk”

Egyház és állam viszonyáról, bizalmi deficitről, az egyház társadalmi szerepéről és a kegyelmi ügy utáni jövőről is kérdezték Steinbach József püspököt a 24.hu-nak adott interjúban. A Zsinat lelkészi elnöke világossá tette: hiteles szolgálatra van szükség, azokat pedig, akik megbotránkoztak, meg kell hallgatni, adott esetben bűnbánattal és bocsánatot kérve kell elismerni a felelősségünket.

„Önzetlen szeretetre vágytam”

– Bármi is vár rám az életben, boldog vagyok, mert találkoztam Istennel – vallja Bajcsi Norbert, a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió munkatársa. A férfi maga is volt alkoholista és kábítószerfüggő, három évig az utcán élt, de új életet kezdett harmincöt évesen.

Szerencsejátékok függésében: a veszteség hajszolása

– A szenvedélybetegség kialakulásának talán legfontosabb eleme, hogy ez egy öngyógyítási kísérlet – mondta Kürti László pszichológus, addiktológiai konzultáns a Világ/nézet legújabb adásában, ahol Molnár Ambrus lelkipásztor vendégeként a szerencsejáték-függőségről és más szenvedélybetegségekről beszélt. A játékfüggőséget kiváltó okok mellett a betegségkezelésről és arról a sajátos jelenségről is beszámolt a szakember, ami leginkább a férfiakat sodorja a szerencsejáték útvesztőjébe.

A lelkipásztor megtérése

Már önálló lelkészként szolgált Barthos Gergely, amikor Isten megszólította, és gyökeres fordulatot vett az élete. A hévízgyörki reformátusok lelkipásztora nemcsak örömhírt hirdet, hanem nap mint nap családjával közösen gondoskodik a templom tövében legelő kecskékről, a parókián élő nyulakról és baromfikról. A Retour legújabb epizódjában szó lesz arról is, honnan ismerheti fel a keresztyén ember, hogy még nem tért meg, de megmutatjuk azt is, milyen egy istentisztelet – templom híján – a focipálya mellett.

Nagypéntek keresztje, húsvét öröme

Az életem legyen hálaáldozat, és mindent tegyek úgy, mint istentiszteletet! – fogalmazott Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke. A Zsinat lelkészi alelnöke az Agapé legutóbbi műsorában beszélgetett egyházi vezetőkkel arról, hogyan tud bennünk megújulni húsvét ünnepe, hogyan viszonyulunk a szenvedéshez, és miként tudjuk továbbadni a feltámadás örömét.

Hogyan alakultak át filmnézési szokásaink?

Jelentősen átalakultak a médiafogyasztási szokások az utóbbi években, és ha akar is üzenetet közvetíteni egy film készítője, nem biztos, hogy az eljut a befogadóhoz – erről is beszélt Dudás Viktor filmszakértő, aki Molnár Ambrus vendége volt a Világ/nézet eheti adásában.

További tartalmak