Média

SAJTÓKAPCSOLAT

Somorjai Balázs | kommunikációs igazgató

e-mail: kommunikacio[kukac]reformatus[pont]hu

Ajánló

Hetilap

Nézze vissza műsorainkat!

Hírek

Nagypéntek keresztje, húsvét öröme

Az életem legyen hálaáldozat, és mindent tegyek úgy, mint istentiszteletet! – fogalmazott Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke. A Zsinat lelkészi alelnöke az Agapé legutóbbi műsorában beszélgetett egyházi vezetőkkel arról, hogyan tud bennünk megújulni húsvét ünnepe, hogyan viszonyulunk a szenvedéshez, és miként tudjuk továbbadni a feltámadás örömét.

Hogyan alakultak át filmnézési szokásaink?

Jelentősen átalakultak a médiafogyasztási szokások az utóbbi években, és ha akar is üzenetet közvetíteni egy film készítője, nem biztos, hogy az eljut a befogadóhoz – erről is beszélt Dudás Viktor filmszakértő, aki Molnár Ambrus vendége volt a Világ/nézet eheti adásában.

Ürességből erőforrás

Az emberi kapcsolatok nélkülözhetetlenek az életünkből. Az erős családi, baráti vagy házastársi kötelékek nem csupán érzelmi támogatást nyújtanak, hanem hozzájárulnak a személyes fejlődésünkhöz is. Az idő múlásával azonban előfordulhat, hogy ezek a kapcsolatok elfáradnak és különböző kihívásokkal szembesülnek. Baumann Ibolya viselkedéselemzővel beszélgetett a Világ/nézet legújabb adásában Molnár Ambrus.

Mesterséges Jézus?

„Fedezzen fel egy új, interaktív módot arra, hogy kapcsolatba lépjen hitével egy forradalmian új, mesterségesintelligencia-alapú chatbotalkalmazáson keresztül, amelyet olyan odaadó keresztények számára terveztek, akik mélyebb kapcsolatot keresnek a Biblia legikonikusabb alakjaival” – hirdeti a Text with Jesus (Írj Jézusnak) alkalmazás a weboldalán. Úgy gondoltam, erre a bátor és nagyot ígérő felhívásra igazán nem lehet nemet mondani, és belevetettem magam a program kínálta lehetőségekbe, előbb csak a próbaverzió, azután előfizetés szintjén is.

Sorsok őrzői a börtönök

A börtönlelkészi szolgálat létrehozásáról 2000-ben állapodott meg az Igazságügyi Minisztérium a történelmi egyházak vezetőivel. Az elmúlt évek bővítéseinek köszönhetően jelenleg tizenhárom lelkipásztor végzi munkáját a Református Börtönlelkészi Szolgálatnál. Egyikük Gottfried Richárd, aki közel tíz éve hirdeti Isten Igéjét a Váci Fegyház és Börtön fogvatartottjainak. Vele beszélgetett Molnár Ambrus a börtönlelkészi szolgálatról, a misszió révén Jézusra talált emberekről és a börtön falai között is megtartó hit erejéről.

Pál az agorán – Keresztyénként a médiában

– Keresztyénként nem kezelhetjük no-go zónaként a médiát, mert van egy Istentől kapott apostoli küldetésünk: hirdetni az örömhírt – mondta Földi-Kovács Andrea újságíró, az Axióma Központ igazgatója a Világ/Nézet legújabb adásában, ahol a média szerepéről, előnyeiről és hátrányairól beszélgetett a műsor házigazdájával, Molnár Ambrus lelkipásztorral.

További tartalmak