Oktatás

Hírek

dekan_04.jpg

Eljutni az abszolút igazsághoz

– Lesz elég termünk, így a félévet el tudjuk kezdeni – fogalmaz Horváth Géza. A Károli Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánjával beszélgettünk az új épületükről, a protestáns hagyományokról és egy Lotz-freskó restaurálásáról.

Tovább a cikkhez
hittan.jpg

A hittan nem tölteléktárgy

A hittanoktatóinknak abban is szerepe van, hogy helyretegyék a járványügyi szabályokról gondolkodást. Mégis legalább két tucat olyan állami iskoláról és önkormányzati óvodáról tud a Zsinati Oktatási Iroda, ahol idén ősszel nem indulhatott el a megszokott módon a hitoktatás.

Tovább a cikkhez

További híreink

Óvoda és bölcsőde épül Kisvárdán

Kettős ünnep volt szeptember 27-én, vasárnap Kisvárdán: a délutáni istentisztelet után letették a Várday Kata Református Bölcsőde és a Várday Kata Református Óvoda alapkövét.

A Károli Gáspár Református Egyetem vezetőségének közleménye

A Károli Gáspár Református Egyetem kiemelten fontosnak tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, és ez minden jelenlegi vagy volt hallgatójának kiemelten védett alapvető joga. Az Alapító Okiratában foglalt értékek védelmével ugyanakkor nem tartja összeegyeztethetőnek, hogy politikai kérdésben állást foglaljon.

A pedagógusi az egyik legszebb pálya

A hagyományos pedagógusnapi díjakat idén a koronavírus-járvány miatt szeptember 10-én adta át Kásler Mikós emberierőforrás-miniszter – többek között református intézmények dolgozóinak is.

„Hittel és szeretettel tanítottam”

Ilyés Ilona, Makkai Sándor-díjas pedagógus, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának egykori igazgatója mesél a Dóczy újraindításáról, valamint a tanári elhivatottságról.

További tartalmak

Videók és galériák

Károlyi-Csekonics

Egy épület két arca

A 21. század és a neobarokk találkozik a Károli-egyetem legújabb épületében, a felújított Károlyi-Csekonics palotában. Lapozza végig kontrasztokkal teli galériánkat!

Tovább a cikkhez

Események

térkép no