Oktatás

Hírek

Pompor Zoltán, a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetője

Történelem és irodalom református módra

A református szálakat is megjelenítő történelmi atlaszt jelentetett meg a Kálvin Kiadó a Református Tananyagtár munkatársainak közreműködésével. A közelmúltban megjelent egy alsósoknak szánt olvasókönyv is, ebbe kizárólag olyan írásokat válogattak be, amelyek nemcsak magas minőségű irodalmat képviselnek, de etikailag is példamutatók.

Tovább a cikkhez
pappkornel.jpg

Az önállóság felelősséggel jár

Nem csak az íróasztal mögül érzékeli a hazai oktatásügy változásait, hanem maga is oktat és köznevelési intézményt vezet. Dr. Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője szerint ez előnyt jelent irodavezetői munkájában.

Tovább a cikkhez

További híreink

Református óvoda alapkövét tették le Berettyóújfaluban

Szeptember 16-án Berettyóújfaluban ünnepélyes keretek között tették le a Szivárvány Református Óvoda alapkövét. „Itt a Földön is szükség van azokra a mennyei érzésekre, amit az anyaság, az apaság, a család élménye jelent” – jelentette ki Fekete Károly tiszántúli püspök az eseményen.

Játsszunk az irodalommal!

„Miért jó a tevékenység- és felfedezőalapú, összművészeti irodalomtanítás?” címmel tartott beszélgetést és könyvbemutatót a Kálvin Kiadó és a Református Tananyagfejlesztő Csoport a Vörösmarty téren megrendezett 92. Ünnepi Könyvhéten. A kortárs és klasszikus magyar szerzők verseit és meséit tartalmazó, négykötetes irodalmi szöveggyűjtemény-sorozatnak (Kezd őszülni a nyár, Angyalmese, Gólyahír és Napraforgó) Miklya Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt a szerkesztői.

Református óvodát adtak át Karcagon

Nyolcvanegy óvodás jár majd a pénteken átadott református óvodába Karcagon. Az avatóünnepségen Fekete Károly tiszántúli püspök áldotta meg a gyerekeket, szüleiket, az óvoda dolgozóit, és magát az épületet.

Legyetek áldássá

Kétezernyolcszáztizenkét elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait idén a Károli Gáspár Református Egyetemen. Az intézmény tanévnyitó istentiszteletét a XIII. kerületben, a Pozsonyi Úti Református Egyházközség templomában tartották meg hétfő délelőtt.

Fölmenni az Úr házába

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem szeptember 4-én megtartotta ünnepi tanévnyitó közgyűlését a Református Nagytemplomban. Elkezdődött az intézmény 484. tanéve, jelenleg négyszázhetven hallgatóval.

További tartalmak

Videók és galériák

Károlyi-Csekonics

Egy épület két arca

A 21. század és a neobarokk találkozik a Károli-egyetem legújabb épületében, a felújított Károlyi-Csekonics palotában. Lapozza végig kontrasztokkal teli galériánkat!

Tovább a cikkhez

Események

térkép no