Oktatás

Hírek

Baár-Madas tornacsarnok alakőletétel 2022. december 19. - Fotó: Hurta Hajnalka

Letették a Baár–Madas új tornacsarnokának alapkövét

A Budapest II. kerületében működő évszázados múltú református gimnázium életében fontos mérföldkő volt a hétfői ünnepség: végre elindulhat az új tornacsarnok építése, amelynek átadását a jövő év végére tervezik. Az épület nem csak óráknak ad majd helyet, hanem istentiszteleteknek és iskolai rendezvényeknek is.

Tovább a cikkhez
Bruckner László

A jó földbe vetett mag

Hetente országosan százötvenezer gyermekhez és fiatalhoz jut el Isten hívó szava a református hittanoktatáson keresztül. A hitoktatói misszió magvetés, amelynek célja a bibliaismeret átadásán túl az Istennel való kapcsolat kialakítása és erősítése. Bruckner Lászlóval, a Magyarországi Református Egyház Oktatási Szolgálatának főigazgatójával beszélgettünk.

Tovább a cikkhez

További híreink

Házhoz visszük az iskolát

„Több jövedelemre vágyik és jobb esélyekre a munkaerőpiacon? Lépjen magasabb szintre, szerezze meg érettségijét iskolánkban!” – hirdeti honlapján a Kálvin János Református Gimnázium és Általános Iskola. A dunaújvárosi intézmény elsősorban esti munkarend szerinti felnőttoktatással foglalkozik. A felnőtt tanulók kötelező hittanoktatásban részesülnek.

Mire kaptunk talentumot?

Képességeink kibontakoztatása Isten iránti kötelességünk, hiszen tőle kaptuk talentumainkat, hogy a legtöbbet tehessük embertársaink javára. Tombor László, a Református Tehetséggondozó Alapítvány elnöke elmondta, hogy két évtizede létrehozott szervezetük célja a református köznevelési intézményekben tanuló tehetséges diákok segítése, az őket fejlesztő tehetséggondozó programok szervezése és támogatása.

Jó tanácsok középiskolába készülőknek

Miről szól az év eleji közbeszéd? Többek között a gimnáziumi felvételiről. A legtöbbünknek van olyan ismerős gyermek a környezetében, aki éppen négy vagy nyolc évfolyamos középiskolába készül. Január 21-én lesz a központi írásbeli magyar nyelvből és matematikából. Február végétől kezdődnek a szóbeli felvételi elbeszélgetések. A református gimnázium hangulatáról és a középiskolai felvételiről kérdeztük Tóth Csaba Csongort, a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium igazgatóját.

A Károli is részt vesz a 23. Educatio-kiállításon

A nemzetközi oktatási szakkiállításon az intézmény standjánál öt kar oktatóival és hallgatóival találkozhatnak az érdeklődők. Az eseményen panelbeszélgetések is várják a tanulni vágyókat. Az oktatási kiállítást január 12–14. között rendezik meg a Hungexpón.

Új református óvodát adtak át Erdőkertesen

December 10-én átadták az Erdőkertesi Református Missziói Egyházközség óvodájának új épületét, a Szőlőfürt Református Óvodát. A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának köszönhetően összesen hatvanhat óvoda épül és újul meg országszerte. Az erdőkertesi új intézmény 760 millió forintba került, és a válság ellenére is időben befejeződött az építkezés.

További tartalmak

Videók és galériák

Károlyi-Csekonics

Egy épület két arca

A 21. század és a neobarokk találkozik a Károli-egyetem legújabb épületében, a felújított Károlyi-Csekonics palotában. Lapozza végig kontrasztokkal teli galériánkat!

Tovább a cikkhez

Események