Pályázatokkal kapcsolatos hírek

Pályázati lehetőség végzős óvodapedagógus hallgatóknak

Református Óvodapedagógus Tanulmányi Ösztöndíj-, és Mentorprogram (RÓTÖM) a Magyarországi Református Egyháznál Az ösztöndíj célja: A magyarországi református óvodákban az utánpótlás biztosítása kiválóan képzett, keresztyén hivatástudattal és megfelelő gyakorlattal rendelkező óvodapedagógussal.

„Az én lelkészem” – Pályázz te is rajzoddal és nyerj!

2023-as év a Lelkipásztori hivatás éve a Magyarországi Református Egyházban, melyhez az Országos Református Cigánymisszió rajzpályázattal kapcsolódik. Pályázni egyénileg, de két korcsoportban lehetséges: 7-11 és 12-16 éves korig. A feladat egyszerű: rajzold le a lelkészedet, ahogyan te látod!

Közösségi adományozási minta jött létre a „Még jobb adni” programnak köszönhetően

A projekt alapvető célja az egyházi közösségek fejlesztése, szervezetfejlesztés és szolgáltatásfejlesztés volt. Ennek keretében négy alkalommal került sor kétnapos képzésre, melyeken összesen 40 fő vett részt. A képzések tematikája az adománygyűjtés és adományosztás segítése köré csoportosult és a területen jártas civil szervezet bevonásával történt meg.

A közösség megtartó ereje hívta életre az Együtt egymásért programot

A református egyház a program elsődleges céljaként a romák aktív társadalmi szerepvállalásának erősítését fogalmazta meg. Ennek érdekében az elmaradott régiók, térségek helyi közösségeiben olyan személyeket képeznek ki, akik katalizátorként képesek közösségfejlesztő folyamatokat elindítani.

Nemcsak pályázat: emberi sorsok, életek

A pályázatírást nehéz az imádsággal összehasonlítani, de néha nekünk is rá kell bízni magunkat azokra az erőkre, emberekre, akik szeretnének jobb jövőt álmodni közösségeinknek. És a sok munkával elvetett mag egyszer csak kihajt – vallja a Pályázati Iroda vezetője, Kósa Mónika.

Csatlakozz a matrózok segítőjének a Bárkába!

A Bárka tábor önkéntesei mintaként szolgálnak a gyermekek és fiatalok számára, akik kultúraazonos módon, hitelesen képesek átadni tudásukat, tapasztalatukat, nagyon sok gyermeknek és fiatalnak mutatva példát emberségből, bátorságból, elkötelezettségből és társadalmi felelősségvállalásból.

Megtartani a reményt a nehézségek között

A Bárka tábor nyaranta nyolc turnusban 1500 nehéz körülmények között élő gyermeket táboroztat ingyen. Ahhoz, hogy ez továbbra is sikerülhessen, minden támogatásra szükség van – a szervezők erre és a tábor céljaira is szeretnék felhívni a figyelmet adventi kampányukkal.

Befejeződött a Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése

A „Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Bánréve”, EFOP-2.1.2-16-2018-00092 azonosító számú projektre 2019 tavaszán nyert pályázatot a Magyarországi Református Egyház. A közel 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gyerekház működésére alkalmas ingatlant alakítottak ki.

Lezárult a sellyei Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése

A „Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Sellye”, EFOP-2.1.2-16-2018-00091 azonosító számú projektre 2019 tavaszán nyert pályázatot a Magyarországi Református Egyház. A 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gyerekház működésére alkalmas ingatlant alakítottak ki.

Jelentős mértékű fejlesztés zajlott a Csillagvár Biztos Kezdet Gyerekházban

A „CSILLAGVÁR Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Mezőcsokonyán”, EFOP-2.1.2-16-2018-00093 azonosító számú projektre 2019 tavaszán nyert pályázatot a Magyarországi Református Egyház. A közel 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gyerekház működésére alkalmas ingatlant alakítottak ki.

További tartalmak