Küldetésünk

Hírek

Kiengesztelődési szeminárium, Kenya 2023. (f.Sztojka Szabina)

„Luxus nem megbocsátani a másiknak”

A megbékélés és a gyógyulás hosszú folyamat, nem egy ujjcsettintésre történik meg. A keresztyén alapokon működő kiengesztelődési szeminárium a gyakran nehéz és fáradságos úton segít elindulni a szolgálathoz kapcsolódóknak és közösségeiknek – fogalmazott Sztojka Szabina, a Református Szeretetszolgálat keretében működő Országos Református Cigánymisszió vezetője. A lelkipásztor képzője és egyik vezetője is a nemzetközi mozgalomnak. Nemrég Kenyában vett részt a többnapos eseményen, erről kérdeztük.

Tovább a cikkhez
sófár_2023_4

Felszabadultan dicsérni az Istent

A végéhez közeledik a Sófár Református Dicsőítő Iskola. Megnéztük, hogyan zajlik a dicsőítő tábor egy napja Miskolcon. Megtapasztalhattuk, hogy a zene és a művészetek milyen erős közösségteremtő erővel bírnak, főleg ha Isten dicsőségére alkotunk.

Tovább a cikkhez

További hírek

Harmadik nap: folyik

A teremtéstörténet tanúsága szerint az Édenből fakadó folyó továbbfolyik a világ földjére. A folyó, amely a kertet öntözi, általunk ismert, meghatározható földrajzi helyeket öntöz, táplál, éltet. A forrás vize, a folyó, a jó és az áldás nem áll meg a kert határánál. Az Éden kertjének tája nem távoli táj. Amikor életünk beszennyeződik, amikor a nyugtalanság, az aggodalom erőt vesz rajtunk, amikor szétzilálódunk, kapcsolataink kiüresednek, amikor elkeseredünk, akkor az egy éltető Forrással való kapcsolatunkat kell újra és újra megkeresnünk.

Második nap: utat tör

„Csak nagy összefüggésekben ismerjük a szabályt, hogy a kisebb vizek, ha el nem apadnak, előbb-utóbb a nagyokba érnek. Előrelátó gondolatainkra építhető világunk, ha el nem szárad, előbb-utóbb Isten tervével találkozik. Ő felkarolja vagy megítéli.” Béres Tamás a teremtés hete alkalmából arról írt, hogy hasonlít a magának utat törő víz belső lelki világunkra.

Bringásreggeli a Kálvin téri templom előtt

Már hagyománnyá vált, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Kutatóintézete biciklisreggelit szervez a Kerékpárosklub akciójának keretében, ahol a Kálvin téri templom előtt elhaladó kerékpárosokat, köztük sok károlis hallgatót, reggelivel várnak.

Első nap: csobog

Idén is a teremtés hetének megtartására hív mindenkit szeptember utolsó és október első vasárnapja között a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és az Ökogyülekezeti Mozgalom, hogy ezekben a napokban együtt gondolkodjunk megtérésről, ökológiáról és arról, hogy az egyházaknak milyen szerepe és hangja legyen e tekintetben. Jövő vasárnapig ezért minden nap az idei teremtés hetére megjelent kiadvány aznapra vonatkozó írását tesszük közzé honlapunkon.

Az olvasás élményével is gazdagodhatnak a családok

Radírozzuk ki a különbségeket! címmel idén nyáron is meghirdette tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy ezáltal országszerte több mint ezer gyermeknek tegye örömtelibbé a tanévkezdést. A programhoz támogatóként csatlakozott a Magyar Olvasástársaság is: öt könyvkiadóval együttműködve mesekönyvek, ifjúsági regények, ismeretterjesztő olvasmányok is kerülnek idén a tanszercsomagok mellé, hogy az olvasás élményével gazdagodjanak a családok.

További tartalmak

Videók és galériák

Események