A református félóra június 9-i ajánlója

Dátum
2021. június 9., 13:30 –
2021. június 9.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Felszentelték Pásztor Dánielt, a Tiszáninneni Református Egyházkerület új püspökét a miskolci avasi református templomban vasárnap. Csomós Józsefet váltja a tisztségben. Megbízatása hat évre szól. Székfoglaló beszédében az egyház legfontosabb küldetésének az evangélium hirdetését, ezáltal az emberek életének megmentését nevezte.

  • Galambok, katedrális, imára kulcsolt kezek, vízcseppek és gyermekarcok. Több száz kép érkezett arra a fotópályázatra, amelyet a Károli Gáspár Református Egyetem Refcoo Kutatóműhelye szervezett. A díjazott képekből kiállítás nyílt az interneten Isten a XXI. században címmel.

  • Ismeretterjesztő videósorozatot indítottak a járvány alatt a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményeinek munkatársai, hogy bemutassák a város és az intézmény történetét. Az épületegyüttesben gazdag iskolatörténeti, egyházművészeti és néprajzi anyagokat őriznek. A ritka tárgyak közül is feltűnik néhány a felvételeken.

  • Műsorunkban Kovács E. Bella, az erdélyi Kékes református lelkipásztorának igei gondolatait Rajkai Zoltán színművész tolmácsolja.

A Kossuth Rádió hullámhosszán június 9-én, szerdán délután fél kettőkor várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter. Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66. E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre. A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.