A református félóra április 15-i ajánlója

Dátum
2020. április 15., 13:30 –
2020. április 15.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

Az istentiszteleti alkalmak felfüggesztése miatt a református közösségeknek is számos kihívással kell megküzdeniük. Habár a bibliaórákat, házi csoportokat az interneten megtartják, és istentiszteleteket is közvetítenek élőben, a személyes jelenlét hiánya a gyülekezetek költségvetésén is meglátszik. Fontos, hogy ezekben a nehéz hetekben se álljon le az adakozás, mivel a lelkészeket és szolgálókat a gyülekezetek tartják el. Az Érd-parkvárosi gyülekezet gondnoka és lelkipásztora, saját közösségük gyakorlatáról mesél a református félóra stábjának.

Valószínűleg az évszázad legrosszabb éve volt 2019. Ausztráliában. Azonban az idei sem indult jobban. A távoli kontinens lakói épphogy kezdtek magukhoz térni az erdőtüzek okozta pusztítás után, a koronavírus szinte rögtön jelentkezett. Szabó Zoltán több mint 30 éve él Sydneyben családjával. A profi csellista Skype-on mesélt mindennapi kihívásaikról.

A magány miatt keresik leggyakrabban a református telefonos lelkisegély-szolgálatot. A járványhelyzet miatt a hívások száma is megnőtt. Sokan nehezen viselik a bezártságot és emiatt szoronganak vagy pánikolnak is. Az ingyenesen hívható 06 80- 296-844-es számon tapasztalt szakemberek segítenek. A telefonos lelkigondozói szolgálat vezetője, Révész Jánosné református lelkész nyilatkozott rádiónknak.

Műsorunk végén Ravasz László, egykori református püspök igei gondolatait hallhatják.

Ha szeretnék velünk megosztani gondolataikat, várjuk hívásukat a 06-30-789-00-66-os telefonszámon. Levelet is írhatnak a radio@reformatus.hu e-mail címre.
Április 15-én, szerdán, délután fél kettőtől várja önöket a református félóra szerkesztő-műsorvezetője, Fekete Zsuzsa