A református félóra augusztus 5-i ajánlója

Dátum
2020. augusztus 5., 13:30 –
2020. augusztus 5.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Bátorságpróba címmel rendezett nyári napközis tábort a Tiszáninneni Református Egyházkerület Ifjúsági Missziója Miskolcon. A gyerekek Eszter könyvéről tanultak. Játékos, interaktív foglalkozások és izgalmas kirándulások várták őket. A szervezők küldetésüknek érzik, hogy a fiatalokat elérjék és Isten igéjén keresztül keresztény közösségé formálják őket.
  • Pótfelvételt hirdet a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara hitéleti szakjaira. Református hittanoktatókat és kántorokat keresnek, de más, nem egyházi képzésekre is várják a jelentkezőket. A legfontosabb tudnivalókról Méhes Balázs dékánhelyettessel beszélgettünk.
  • Hatezerötszáz gyerek nyaralhat a magyarországi református egyház legnagyobb nyári táborában, a Bárka táborban. Bár a vírushelyzet miatt bizonytalan volt a Bárka megrendezése, végül sikerült megoldani, hogy a gyerekek biztonságos körülmények között nyaralhassanak idén is. A balatonfenyvesi tábor tegnap nyitotta meg kapuit. A református Bárka tábor egyik különlegessége, hogy együtt nyaralnak fogyatékkal élő, siket, vak, mozgáskorlátozott, valamint ép gyerekek, hátrányos helyzetűek, és átlagos családokból valók. A Bárka nemcsak egyszerű nyári táboroztatási lehetőség, hanem a felzárkózást segítő, esélyteremtő, képességeket kibontakoztató integrációs tábor. A részletekről Gőbel Gergellyel, a tábor projektvezetőjével beszélgettünk.
  • Adásunk végén Szanyi Ferenc az apostagi református egyházközség lelkipásztorának igei gondolatait hallják.

Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66
E-mail címünk: radio@reformatus.hu.

Tartsanak velünk augusztus 5-én, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán.
Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Fekete Zsuzsa.