A református félóra június 10-i ajánlója

Dátum
2020. június 10., 13:30 –
2020. június 10.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Országszerte 66 óvoda épül, illetve újul meg a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjában. A projekt két éve indult, az építkezések most is folynak. 2021 szeptemberétől mintegy 3000-rel több gyermek kezdhet új, modern, református óvodákban. A program 500 új munkahelyet is teremt. A fejlesztés Magyarország Kormányának 30 milliárd forintos támogatásából valósulhat meg – erről számolt be az óvodaprogram tegnapi sajtótájékoztatóján Bogárdi Szabó István, a református egyház zsinatának lelkészi elnöke, valamint Soltész Miklós államtitkár.
  • A koronavírus-járvány miatt sok pár döntött úgy, hogy elhalasztja az esküvőjét. Csatári Nándor és Csatáriné Szabó Zsuzsanna azt a tábort erősítik, akik a karantén idején, szűk körben házasodtak össze. Azt mondják: nem akartak várni. Számukra az volt a legfontosabb, hogy Isten színe előtt kössék össze az életüket.
  • Az idei tavasz egyik utolsó közösségi eseménye volt a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fóruma, a BORUM, amiről a koronavírus – járvány miatt csak ezúttal számolunk be. A fórumnak a tokaj-hegyaljai Erdőbénye adott otthont, ahová Dávid Rémusz borász és a helyi református közösség hívta meg a rendezvényt. Pillantsanak be velem az idei BORUM-ra, ahol elsőként Vass Attilával beszélgettem. A borász nyerte el tavaly a legjobb református fehérbor címet.
  • Műsorunk végén Bella Péter ménfőcsanaki lelkipásztor igei gondolatait hallják Kecskés Ákos tolmácsolásában.

Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
Levelet is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu e-mail címre.

Június 10-én, szerdán délután fél kettőkor a Kossuth Rádió hullámhosszán várják Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa