A református félóra május 13-i ajánlója

Dátum
2020. május 13., 13:30 –
2020. május 13.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • A lelkészek már egy jó ideje kénytelenek otthonról dolgozni, munkából azonban így sincs hiány. Utánajártunk, a heves megyei Poroszlón mivel telnek a lelkipásztor mindennapjai. Pál László online hitoktatással és videóáhítatok készítésével foglalkozik, de az idősekre is gondolt: személyesen is kézbesíti az egyházközség hírlevelét.
  • Autós istentiszteletet szervezett Beregszászon a református egyház. Vasárnap csaknem negyvenöt személygépjármű telt meg a zsoltárok dallamaival. Az ötletet nem egyedülálló, egyre több gyülekezet dönt úgy, hogy ilyen módon tartják meg vasárnapi alkalmaikat. Így a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések betartása mellett nemcsak a képernyőkön keresztül, hanem személyesen is tudnak találkozni a közösség tagjai.
  • A digitális oktatás Romániában is napról napra kihívások elé állítja a pedagógusokat. Az online tanításra való áttérés a vallástanároknak sem volt könnyű, az ő munkájukat segítik a magyarországi Református Pedagógiai Intézet munkatársai, akik hétről hétre küldik az órák megtartásához szükséges tananyagokat.
  • Műsorunk végén Cseri Kálmán egykori pasaréti lelkipásztor gondolatait hallják Kecskés Ákos tolmácsolásában!

Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66
E-mail címünk: radio@reformatus.hu.

Tartsanak velünk május 13-án, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán.
Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Bencze Zsófia.