A református félóra május 27-i ajánlója

Dátum
2020. május 27., 13:30 –
2020. május 27.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Két hónapos kényszerszünet után vasárnap a fővárosban is megnyíltak meg a templomok kapui. A Kelenföldi Református Gyülekezethez látogattunk el, hogy megtudjuk –a szigorú biztonsági előírásokat betartva– hogyan találkoztak hosszú idő utána először a gyülekezet tagjai.
  • Nincsenek könnyű helyzetben a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának intézményei. A koronavírusjárvány miatt bevezetett korlátozások akár 1 milliárd forintos kiesést is jelenthet. Jó hír viszont, hogy a református ellátórendszerben mindössze két koronavírussal fertőzött beteg van, akiket az előírásoknak megfelelően elkülönítettek. Beszterczey András irodavezető azt mondta: a megelőzés érdekében szinte mindenkit leteszteltek.
  • Magyarország első református ökogyülekezetében különösen odafigyelnek a teremtett világ védelmére. A borsod megyei Telkibányán újrahasznosított papírra nyomtatják a leveleket, nem használnak műanyag poharakat, a templomot pedig környezetkímélő szerekkel takarítják. A helyiek fontosnak tartják, hogy ezt a szemléletet másoknak is átadják.
  • Műsorunk végén Cseri Kálmán egykori pasaréti lelkipásztor pünkösdi gondolatait hallják Kecskés Ákos tolmácsolásában!

Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66
E-mail címünk: radio@reformatus.hu.

Tartsanak velünk május 27-én, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán.
Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Bencze Zsófia.