A református félóra szeptember 2-i ajánlója

Dátum
2020. szeptember 2., 13:30 –
2020. szeptember 2.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Szeptembertől csaknem 58 ezren járnak valamilyen református köznevelési intézménybe hazánkban. Az új tanév tegnap normál rendben elindult, ugyanakkor járványügyi előírásokat vezettek be az iskolákban. Kötelező például a távolságtartás és a fertőtlenítés. A legfontosabb tudnivalókról Papp Kornélt, a Zsinati Oktatási Iroda vezetőjét kérdeztük.
  • Vannak, akik március óta nem találkoztak osztálytársaikkal, hiszen digitális munkarendben zajlott az oktatás. Toboz Csilla, a miskolci Lévay József Református Gimnázium iskolapszichológusa szerint ezért a diákok kifejezetten várták az új tanévet. A járványügyi protokoll miatt azonban lesznek változások, amikhez hozzá kell szokniuk.
  • Átadták a felújított Biztos Kezdet Gyerekházat Bódvaszilason. Az intézmény két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, hogy támogassa a hátrányos helyzetű családokat és segítse a felelős szülővé válást a településen. A gyerekház tetőterében egy turisztikai szálláshelyet alakítottak ki, ahová az ország minden pontjáról várják a látogatókat.
  • „Történt pedig, hogy meghalt a koldus Lázár, és felvitték az angyalok Ábrahám kebelére. Meghalt a gazdag is, és eltemették.” Olvasható Lukács evangéliumában. Joó Sándor egykori pasaréti lelkipásztor igei gondolatai.

Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.

E-mail címünk: radio@reformatus.hu

Szeptember 2-án, szerdán délután fél kettőkor a Kossuth Rádió hullámhosszán várja a hallgatókat a szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa.