A református félóra szeptember 23-i ajánlója

Dátum
2020. szeptember 23., 13:30 –
2020. szeptember 23.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • A református istentiszteletek szinte elképzelhetetlenek orgona nélkül. Zenekultúránk meghatározó hangszere, mégis keveset tudunk róla, és sokszor mostohán bánunk vele. A hangszerek királynője bonyolult szerkezet: több száz, de akár több ezer sípból is állhat. A műhelytitkokbról Koppány Zoltán orgonaépítő mesél.
  • Istenhez közeledni nem csak zenével, hanem játékkal is lehet. Műsorunkban Kárpátaljára látogatunk, egy különleges hitmélyítő csendeshétvégére. Itt a résztvevők különböző szerepeket, történeteket játszanak el, amely közelebb viszi őket önmaguk megismeréséhez és Isten kegyelméhez.
  • Harminc éve alakult újra a Magyar Református Presbiteri Szövetség. A szervezet képzéseket és konferenciákat tart, valamint tájékoztató anyagokat készít a gyülekezetek számára. Célja, hogy segítse a presbiterek hitbeli megerősödését. A járványhelyzet miatt az évfordulóra tervezett ünnepséget nem tudták megtartani, helyette azonban egy kötettel készültek a jubileumra. Az évfordulóról Viczián Miklóssal a Szövetség elnöke beszélt.
  • Adásunk végén Szanyi Ferenc az apostagi református egyházközség lelkipásztorának gondolatait hallják.

Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.

E-mail címünk: radio@reformatus.hu

Szeptember 23-án, szerdán délután fél kettőkor a Kossuth Rádió hullámhosszán várja a hallgatókat a szerkesztő:Fekete Zsuzsa és a műsorvezető: Bencze Zsófia