A református gyülekezetek is bekapcsolódnak a Bach Mindenkinek Fesztiválba

Dátum
2024. március 16. –
2024. március 31.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

Március 16–31. között, idén tizedik alkalommal rendezik meg a Bach Mindenkinek Fesztivált. „Ezen időszakban nemcsak a fesztivál eseményeire invitáljuk a gyülekezeteket, hanem arra is, hogy az énekeskönyvünkben található, Bachhoz kötődő dicséreteink éneklésével csatlakozzanak a fesztivál több mint 150 települést érintő programsorozatához” – adja hírül a Magyarországi Református Egyház Országos Egyházzenei Igazgatósága.

Az összetartozásunkat is kifejezve kérjük, hogy a fesztivál ideje alatt jelöljenek ki egy saját gyülekezeti alkalmat (lehet bibliaóra, istentisztelet, passióéneklés, kiscsoportos alkalom…), amikor a liturgiában több, Bach által írt vagy előszeretettel használt korált énekelnek. A javasolt énekek listáját itt találják:

Bach német korálénekek

A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben azzal a célkitűzéssel jött létre, hogy Johann Sebastian Bach zenéjén keresztül minél többekhez eljuttassa a békét, szeretetet, örömöt és természetesen egyetemesen a magas kultúrát. Ezt az üzenetet immár tizedik éve a zeneiskolás növendékektől kezdve az iskolai és templomi kórusokon át a Kossuth-díjas fellépőkig jeles művészeink és zenekaraink adják tovább koncertteremben, szabadtéren, kórházban, iskolában és templomban, határainkon belül és túl. Idén is a fesztivál programjai révén ez a nemes üzenet több mint százötven településen lesz hallható, megélhető.