„Beleszerethetnek” a Nagytemplomba

Dátum
2023. július 11. –
2023. augusztus 17.
Helyszín
Debrecen, Debreceni Református Nagytemplom
+ Naptárhoz adom

A Debreceni Református Nagytemplomba keddenként a felfedezés, szerdánként a zene, csütörtökönként pedig az élmények szerelmeseit várják idén nyáron. Július 11. és augusztus 17. között az érdeklődők megkóstolhatják a nagytemplomi borokat a naplementében, negyven méter magasban. A családokat múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják, és a zenekedvelők sem maradnak program nélkül.

Kedd – A felfedezés szerelmeseinek

10 órától várják a gyerekeket, nagyszülőket, családokat és egyéni látogatókat is a rendhagyó nyári programra. A közös felfedezősétát rejtvények, játékos feladatok teszik még izgalmasabbá, segítségükkel megismerhetik a résztvevők a Nagytemplom és Debrecen múltját és jelenét. A program múzeumpedagógiai belépővel (1300 forint/fő) vehető igénybe.

Szerda – A zene szerelmeseinek

Déli orgonazene és templomlátogatás. Szerdánként 12 órától 25-30 perces mini orgonakoncert veszi kezdetét. Ezt követően önállóan fedezhetik fel a templomot a látogatók. Minden szerdán harangjátékkal kezdődik a program. Jegyár: 800 forint/fő.

Csütörtök – Az élmények szerelmeseinek

Nagytemplomi bor a naplementében, negyven méter magasban és templomlátogatás – ezzel várják júliusban és augusztusban minden csütörtökön 19 órakor az élmények szerelmeseit. A tárlatvezetéssel egybekötött túrán a templomteret, az állandó és időszaki kiállításokat, valamint a padlásteret ismerhetik meg a látogatók. A panorámajárdára érkezve minden 18 év feletti résztvevő megkóstolhatja a Nagytemplom borát (kadarka és rosé a Mészáros Borháztól), és negyven méteres magasságból, a két torony között gyönyörködhet a naplementében. Ez a program előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a nagytemplom.hu oldalon lehet, személyesen a nagytemplom jegypénztárában vagy telefonon (06-52-614-185) lehet. A programon minden csütörtökön maximum harminc fő vehet részt. Jegyár: 2900 forint/fő.