Fényörvény – kiállítás Debrecenben

Dátum
2023. június 10., 14:00
Helyszín
Debrecen, Méliusz Juhász Péter Könyvtár
Debrecen, Bem tér 19/D, 4026
Mutasd a térképen →
+ Naptárhoz adom

Fényörvény címmel nyílik kiállítás Németh Valéria keramikusművész alkotásaiból a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban. A tárlatot június 10-én 14 órától Beszterczey András nagytemplomi református lelkipásztor nyitja meg.

Németh Valéria keramikusművész a kiállításról úgy fogalmazott: „Minden alkotási pillanatomat meghatározza a fénnyel való foglalatoskodás. Semmiből nem tudom kihagyni, még ha a legsötétebb tónusú agyagokkal-mázakkal dolgozom, akkor sem. A legtermészetesebb és legősibb művészeti alapanyagra, az agyagra felvitt mázak mellet minden kerámiámon ott ragyog a lüszter tisztaságot, igazságot, jóságot, reményt sugárzó fénye. Az örök érvényű dolgok érdekelnek egy gyorsulva változó világban. XXI. századi alkotóként, édesanyaként, keresztyén emberként létezem, érzékelem és gyúrom formába a minket körbevevő és folytonosan alakító világot – élem a magam fényörvényes életét.”

A tárlatot június 10-én 14 órától Beszterczey András nagytemplomi református lelkipásztor nyitja meg. A rendezvényen közreműködik a Tarpai Református Kórus.